Ronaldu apsūdzība izvarošanā no štata tiesas pārcelta uz federālo tiesu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/ScanPix

Tiesvedība, kas aizsākta pagājušā gada oktobrī pret portugāļu futbola zvaigzni Krištianu Ronaldu par apsūdzībām izvarošanā, aizvien vēl nav beigusies un apsūdzētās advokāte iesniegusi prasību federālajā tiesā.

"Apsūdzības nav atsauktas," sacīja Ketrīnas Majorgas advokāte, atsaucoties uz mediju iepriekš ziņoto, ka apsūdzības ir atsauktas. "Mēs atsaucām savu prasību Lasvegasas štata tiesā, jo tieslietu likumi paredz, ka apsūdzības pret ārzemniekiem ir jāiesniedz federālajā tiesā. Tāpēc mēs šādu pašu apsūdzību iesniedzām federālajā tiesā."

"Būtībā mēs nomainījām vietu, bet ne apsūdzības," piebilda aizstāve.

Lasvegasas policija pagājušā gada oktobra sākumā atsāka izmeklēšanu pret Ronaldu par apsūdzībām izvarošanā. Runa ir par 2009.gada jūnijā notikušo incidentu starp futbolistu un bijušo amerikāņu modeli Majorgu, kura apgalvo, ka portugālis viņu 2009.gada 13.jūnijā izvaroja Lasvegasas viesnīcas luksusa numurā.

Pats futbolists šādas baumas iepriekš noliedzis, tomēr pētot lietas detaļas atklājies, ka starp abiem ir noslēgta vienošanās. Vācijas žurnāls "Der Spiegel", kas bija ieguvis Majorgas liecības un citus faktus, kuros tiek apgalvots, ka savulaik Ronaldu ar bijušo modeli noslēdzis konfidencialitātes līgumu, lai tā klusētu par notikušo. Tika minēts, ka Ronaldu samaksājis Majorgai vairāk nekā 320 000 eiro kompensāciju.

Majorga apgalvoja, ka klusēšanas līgumu noslēgusi, jo bija nobijusies, ka, publiski runājot par notikušo, saņems sabiedrības pazemojumu. Tomēr pagājušajā gadā viņa vērsās Nevadas štata tiesā ar 32 lapaspušu iesniegumu, vainojot Ronaldu izvarošanā.

Ronaldu piecas reizes ir atzīts par gada pasaules labāko futbolistu. 2018.gada vasarā viņš no Madrides "Real" komandas pārcēlās uz Turīnas "Juventus", kas par portugāli samaksāja 100 miljonus eiro.

Ronaldu jau ilgu laiku ir draudzene Horhina Rodrigesa un viņam ir četri bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu