7 ieteikumi, kā izvēlēties mobilo kondicionieri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Vasara ir sākusies un pirmo karstuma vilni jau varējām izbaudīt aprīļa pēdējās dienās. Straujais temperatūras pieaugums daudziem lika aizdomāties par iespējām paglābties no karstuma savās dzīvesvietās. Mūsdienu pasaulē izvēles iespējas ir ļoti plašas – pieejami gan logu kondicionieri, gan split-sistēmas, kā arī mobilie kondicionieri, par ko šoreiz ir stāsts.

Mobilie kondicionieri ir viegli uzstādāmi, tiem ir demokrātiska cena, turklāt tos var pārvietot uz telpu, kur nepieciešams, vai pat paņemt līdzi atpūtā uz lauku mājām, jo viss, kas nepieciešams tā efektīvai darbībai, ir logs, caur kuru izvadīt karsto gaisu, un elektrības pieslēgums.

Bet kā gan izvēlēties sev vispiemērotāko modeli? Lūk, 7 ieteikumi, kas palīdzēs veikt šo izvēli.

  1. Kondicioniera jauda. Lai noteiktu to, cik jaudīgs kondicionieris nepieciešams, jāņem vērā:
  • atvēsināmās telpas novietojums - telpa ēkas saulainajā pusē noteikti būs siltāka kā tā, kas novietota mājas ēnas pusē;
  • cilvēku skaits, kas telpā uzturēsies, jo, kā zināms, cilvēka izelpa, kas satur ogļskābo gāzi, elpošanas procesā ir sasilusi un tās temperatūra ir augstāka kā ieelpotajam gaisam;
  • telpas platība – vispārpieņemtais jaudas aprēķins attiecībā uz telpas platību ir 1 kW jaudas uz 10 m2 telpas. Preces aprakstā parasti ir norādīts, cik lielai platībai kondicionieris ir paredzēts, tādēļ ar jaudas aprēķinu pašiem nav jānodarbojas.
  1. Energoefektivitāte un jaudas patēriņš – pirms kondicioniera iegādāšanās, noteikti jāizpēta informācija par elektrības patēriņu un strāvas jaudu. Tas ir svarīgi ne vien no elektrības patēriņa viedokļa, bet arī no ierīces ilgmūžības aspekta. Modeļi ar asmeņa tipa ventilatoru gan ir skaļāki, bet patērē mazāk elektrības, kas varētu būt izdevīgāk ilgtermiņā.
  2. Funkcijas – mūsdienās kondicionieriem pieejams plašs funkciju klāsts, sākot ar vienkāršu ventilāciju un gaisa atvēsināšanu, līdz konstantas temperatūras uzturēšanai (klimata kontrolei) un pat gaisa sildīšanai. Protams, jo plašāks un sarežģītāks ir funkciju klāsts, jo augstāka cena.
  3. Dzestājvielas veids – zināms, ka gaisa dzesēšanai kondicionieru sistēmās tiek izmantots freons, tādēļ, pirms pirkuma veikšanas, nepieciešams iepazīties ar informāciju par to, kādu dzesētājvielu konkrētais modelis izmanto. Šobrīd notiek pāreja uz videi draudzīgiem aukstuma aģentiem un izplatītākie ir freoni ar būtiski samazinātu ietekmi uz apkārtējo vidi- R407C, R410A vai lielās iekārtās R134A.
  4. Uzstādīšana – izvēloties kondicionieri svarīgi ņemt vērā ne tikai jaudu, elektrības patēriņu un funkcijas, bet arī izvērtēt tā uzstādīšanas veidu,- vai spēsiet tikt galā paša spēkiem, vai arī būs nepieciešams meklēt profesionāļu palīdzību. Mobilie kondicionieri lielākoties ir uzstādāmi vienkārši, sekojot līdzi norādēm lietošanas instrukcijā, tomēr šaubu gadījumā labāk konsultēties ar speciālistu, lai novērstu ierīces funkciju traucējumus un iespējamus bojājumus nekvalitatīvas uzstādīšanas dēļ.
  5. Tirdzniecības vieta – iegādājieties kondicionierus tikai oficiālās tirdzniecības vietās.Tādā veidā Jūs pasargājat sevi no nevajadzīgiem izdevumiem, jo, gadījumā, ja ierīce ir nekvalitatīva vai ja tās darbības laikā rodas kādas problēmas, Jums ir tiesības gan saņemt ierīces remontu garantijas ietvaros, gan saņemt atpakaļ samaksāto naudu, ja ierīce ir bijusi ražošanas brāķis.

Izvērtējot visus iepriekš uzskaitītos aspektus un salīdzinot vairākus variantus, izvēli izdarīt būs daudz vienkāršāk, turklāt interneta veikalā 220.lv mobilie kondicionieri ir pieejami plašā klāstā, lai piepildītu ikviena vēlmes par lielisku cenu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu