Saeima noraida iniciatīvu par Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizsardzību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pie Uzvaras pieminekļa tiek nolikti ziedi
Foto: Pie Uzvaras pieminekļa tiek nolikti ziedi Foto: Jānis Škapars

Ceturtdien, 6. jūnijā, Saeima noraidīja Latvijas Krievu savienības (LKS) līderes Tatjanas Ždanokas iesniegto iedzīvotāju iniciatīvu par Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizsardzību.

Iepriekš deputāti vienojās, ka cita iniciatīva - par Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu - būtu jānodod izvērtēšanai parlamenta Ārlietu komisijā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti pauda dažādus viedokļus par pieminekļa nākotni - parlamentāriešu vidū bija gan atbalsts tā demontāžai, gan noraidoši viedokļi par to, gan arī idejas par pieminekļa pārsaukšanu un okupācijas muzeja ierīkošanu.

Vienlaikus viņi vienojās noraidīt Ždanokas iesniegto iniciatīvu, bet lemšanu par pieminekļa nākotni uzticēt Ārlietu komisijai.

Ceturtdienas rītā pie Saeimas notikušajā Latvijas Krievu savienības (LKS) rīkotajā piketā Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizsardzībai pulcējās ap 50 cilvēku.

Atsevišķi klātesošie ar skaļruņu palīdzību uzstājās ar uzrunām latviešu un krievu valodā, kā arī skandēja saukļus Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizsardzībai.

Tāpat skaļi tika atskaņota, iespējams, ar kara laiku saistīta slavinoša mūzika.

Protestētāji turēja lielizmēra plakātus ar uzrakstiem latviski un krieviski - "Rokas nost no pieminekļa atbrīvotājiem", "Revanšismam - nē", "Pieprasām likumu par pieminekļiem" un citi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu