Raidījums: Stradiņa slimnīcā izglābts 13 gadus vecs zēns no asinsizplūduma smadzenēs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

Stradiņa slimnīcā nesen veikta operācija 13 gadus vecam zēnam, kura smadzenēs izoperēts patoloģisks veidojums. Kā atzīst ārsti, tik jauni pacienti ar šādām diagnozēm ir retums, vēsta raidījums "Panorāma".

Ārstiem zēna galvas smadzenēs ar neironavigācijas iekārtu un īpaša mikroskopa palīdzību izdevies atdalīt patoloģisku veidojumu, mazliet lielāku par centimetru. Veidojuma plīšanas gadījumā sekotu plašs asinsizplūdums galvā, vēsta raidījums.

"Viņam bija samērā neliels veidojums, sastāvošs no patoloģiskiem asinsvadiem, kas radīja neiroloģiskus traucējumus un draudēja ar plīsumu un asinsizplūdumu," pastāstīja Neiroķirurģijas klīnikas vadītājs Egils Valeinis.

"Atverot galvaskausu un smadzenes, to veidojumu neredz, viņš ir nedaudz zem smadzeņu garozas. Tāpēc mums vajag to GPS jeb neiro navigāciju, lai to atrastu," raidījumam skaidroja raidījumam Valeinis.

Bieži šādi veidojumi izpaužas ar epilepsijas lēkmēm, tāpēc ārsts iesaka aizdomu gadījumā noteikti veikt izmeklējumus ar datortomogrāfu, lai redzētu, vai galvas smadzenēs nav kāda pataloģija. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu