Hamiltons vēlas, lai F-1 sacīkstes kļūtu grūtākas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons
Lūiss Hamiltons Foto: AP/Scanpix

Pieckārtējais Pirmās formulas (F-1) pilots Lūiss Hamiltons vēlētos, lai sacīkstes būtu fiziski grūtākas un intensīvākas.

Viņaprāt, braucējiem pēc katras sacīkstes būtu jājūtas tāpat kā garo distanču skrējējiem. "Šobrīd pēc aizvadītas sacīkstes es varētu iekāpt formulā un nobraukt vēl vismaz divus braucienus pēc kārtas," sacīja titulētais pilots. "Tā tam nevajadzētu būt, jo šobrīd F-1 ienāk daudz jaunu braucēju, kuriem ir gana viegli pielāgoties sacensībām."

"Pēc sacīkstes ikvienam vajadzētu būt ļoti nogurušam, tāpat kā pēc noskrieta maratona," piebilda Hamiltons.

Pilots labprāt pamainītu bolīdu tehniskos aspektus, lai sarežģītu sacīkstes braucējiem. "Es labprāt atgrieztos pie V12 tipa dzinējiem. Tāpat es vēlētos, lai visām mašīnām ir manuālā ātrumkārba, jo tas apgrūtinātu braukšanu," teica F-1 braucējs.

Hamiltons arī neslēpa, ka savas karjeras laikā ir piedzīvojis mentāla rakstura grūtības, kuras pārdzīvot viņam palīdzēja ēšanas paradumu mainīšana. "Jo vecāks tu kļūsti, jo labāk izproti to pasauli, kas ir ap tevi. Tas man bija liels solis - pilnībā pievērsties veģetāram un vegānam dzīves veidam, tomēr tas noteikti ir atstājis pozitīvu iespaidu uz manu fizisko un mentālo pašsajūtu," par diētas maiņu stāstīja Hamiltons, kurš neslēpa, ka vēlējies, kaut būtu pievērsies tam vēl ātrāk.

Braucējs atzina, ka aizvien vēl saskaras ar dažiem kārdinājumiem, tomēr viņš ir atradis veidus, kā pretoties tiem. "Šobrīd jūtos labāk nekā jebkad."

Tāpat Hamiltons atklāja, ka vēlas palīdzēt jaunajiem braucējiem, kuri nāk no līdzīgiem sadzīves apstākļiem, kādus piedzīvoja pats čempions. "Vēlos mainīt vienveidību sportā. Kad es sāku braukt ar kartingu, mans tēvs teica, ka viena sezona izmaksā ap 20 000 mārciņām (22 500 eiro), bet tagad viens gads šajās sacīkstēs maksā jau desmit reižu vairāk," stāstīja F-1 braucējs.

Hamiltonu neapmierinot vienveidība F-1 sacīkstēs, bet viņš ir apņēmības pilns to mainīt pilnīgi visos līmeņos - Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA), F-1 komandās, mehāniķu darbā un tāpat arī medijos.

Hamiltons šobrīd ir F-1 čempionāta kopvērtējuma līderis, bet viņa pārstāvētā "Mercedes" izcīnījusi dubultuzvaras piecos no sešiem šīs sezonas posmiem. Šonedēļ piloti sacentīsies Kanādā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu