Nadals trīs setos izrēķinās ar Federeru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: AFP/SCANPIX

Māla karalis un pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs Rafaels Nadals no Spānijas kvalificējās šī gada turnīra finālam.

Ranga otrā rakete Nadals pusfinālā ar 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja pasaules trešo numuru Rodžeru Federeru no Šveices.

Nadals pirmajos divos setos divreiz spēja lauzt pretinieka servi, bet trešajā setā abi tenisisti neskopojās ar garām un pacietīgām izspēlēm. Tajā gan lielākoties pārāks bija spānis.

Līdz ar to Nadals, kuram nupat apritēja 33 gadi, spēra soli tuvāk jau savam 12.Francijas atklātā čempionāta titulam. Spāņa statistika šajā turnīrā ir nesatricināma - 93 uzvaras un tikai divi zaudējumi.

Otrdien šveicietis kļuva par vecāko "Grand Slam" pusfinālistu pēdējo 28 gadu laikā.

Savstarpējās spēlēs pārsvars pieder spānim - viņam ir 24 uzvaras, kamēr šveicietis guvis 15 panākumus. Tiesa, Federers bija guvis uzvaras pēdējās piecās tikšanās reizēs, kuras gan spēlētas uz cietā seguma. Pēdējās piecās cīņās uz māla Federers līdz šim spēja iegūt tikai vienu uzvaru.

Nadalam finālā būs jātiekas ar serbu Novāku Džokoviču (ATP 1.) vai austrieti Dominiku Tīmu (ATP 4.). Serbs "French Open" ceturtdaļfinālos spēlē jau desmito gadu pēc kārtas, kas atklātajā ērā ir jauns rekords, bet labāko astotniekā kopumā iekļuva 13.reizi. Viņš šogad šajā turnīrā nav zaudējis ne setu.

Otrs finālists tiks noskaidrots piektdien vakarā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu