Briedis ar Glovacki aizvadīs cīņu arī par WBO čempiona jostu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis un polis Kšištofs Glovackis nākamnedēļ gaidāmajā Pasaules boksa supersērijas pusfinālā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) aizvadīs cīņu arī par Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu, ziņo turnīra rīkotāji.

Jau iepriekš šonedēļ tika ziņots, ka abi bokseri cīnīsies par prestižo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

WBC un WBO jostu īpašnieks Oleksandrs Usiks no Ukrainas nolēmis pāriet uz smagsvariem, tāpēc jostas kļuvušas vakantas.

Tādējādi 15.jūnijā "Arēnā Rīga" gaidāmajā pusfinālā Briedis un Glovackis sadalīs divas čempionu jostas. Latvietim pašlaik pieder WBC Dimanta josta, bet poļa īpašumā ir WBO pagaidu čempiona josta.

Līdz ar to Briedim ir iespēja atgūt WBC čempiona titulu, ko viņš zaudēja pērn janvārī, kad supersērijas pirmās sezonas pusfinālā piedzīvoja zaudējumu pret Usiku.

Usiks pērn uzvarēja supersērijā un savā īpašumā ieguva četras svarīgākās čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā - WBC, WBO, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vērtējumos. Jau iepriekš Usiks bija atvadījies no WBA titula, jo viņš to neaizstāvēja.

Tiesa, Usika debija smagsvaros traumas dēļ pašlaik ir atlikta un varētu notikt septembrī.

Turpat "Arēnā Rīga" 15.jūnija vakarā turpat norisināsies otrs šīs svara kategorijas supersērijas pusfināls, kurā tiksies Kubas bokseris Juniers Dortikoss un amerikānis Endrū Tabiti.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu