Kurucam 23 punkti, Latvijas U-19 izlases zaudējumā pret Krievijas vienaudžiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase, gatavojoties šovasar gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai, cieta zaudējumu pārbaudes mačā.

Latvieši savā laukumā ar rezultātu 66:74 (17:20, 21:18, 21:17, 7:19) piekāpās vienaudžiem no Krievijas.

Latvijas izlasē ar 23 punktiem izcēlās Artūrs Kurucs, 12 bumbas zem groziem izcīnīja Mārtiņš Šteinbergs, bet astoņi punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Dāvidam Vīksnem.

Sestdien Artūra Visocka-Rubeņa un Jevgēņija Pašutina vadītās komandas tiksies atkārtoti.

Jau ziņots, ka šonedēļ U-19 izlases līderis Artūrs Žagars paziņoja, ka nevarēs palīdzēt valstsvienībai šī gada Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas jaunajiem basketbolistiem paredzētas pārbaudes spēles arī ar Lietuvas, Austrālijas un Ķīnas vienaudžiem, kā arī Igaunijas U-20 komandu.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam.

Latvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Ojārs Bērziņš (Mursijas UCAM, Spānija), Rodrigo Būmeisters, Niks Līnis (abi - "Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Valters Vēveris, Armands Berķis (abi - Andoras "Morabanc", Spānija), Dāvids Vīksne ("Ventspils"), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Anrijs Miška (Salamankas "Tormes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija / "Ogre"), Ričards Vitoļskis, Agris Stankevics (abi - "Ventspils Augstskola").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu