Gunta Baško noslēdz karjeru Latvijas izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gunta Baško
Gunta Baško Foto: Zane Bitere/LETA

Pieredzējusī Gunta Baško piektdien Rīgā pielika punktu savai karjerai Latvijas sieviešu basketbola izlasē un profesionāles karjerā.

Baško pārbaudes mačā ar Turciju pirmajā ceturtdaļā bija laukumā septiņas minūtes un 49 sekundes, kuru laikā sameta septiņus punktus. Pēc spēles pirmā nogriežņa Baško atvadījās no izlases, kur jau pilda ģenerālmenedžeres pienākumus.

Latvija pirmajā ceturtdaļā turcietēm zaudēja ar 16:17, bet Baško bija rezultatīvākā spēlētāja mājinieču rindās.

Baško valstsvienībā debitēja 1996. gada 1.maijā. Viņa pārstāvējusi Latviju 2008.gada olimpiskajās spēlēs, 2018.gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 1999., 2005., 2007., 2009., 2011., 2015. un 2017.gada Eiropas čempionātos. Baško izlasē aizvadījusi 195 spēles, kas ir rekords, un guvusi 1800 punktus.

Viņa basketbolu sāka spēlēt sporta skolā "Arkādija" pie treneriem Initas Kresas un Aivara Vīnberga. Baško spēlējusi Latvijas komandās RTU/"Klondaika" un "TTT Rīga", kā arī Siennas Universitātes komandā, Izraēlas, Francijas, Spānijas, Itālijas, Krievijas un Polijas klubos.

Baško ir septiņkārtēja Latvijas čempione, Polijas un Francijas čempione, FIBA kausa ieguvēja.

Basketboliste profesionāles karjeru noslēdza 39 gadu vecumā.

Savā pēdējā sezonā viņa kļuva par Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL), Baltijas līgas un Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempioni, kā arī palīdzēja "TTT Rīga" komandai sasniegt FIBA Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu