Policija nošķir meitu no mātes, kurai izelpā konstatē vairāk kā četras promiles alkohola (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 7. jūnija, rītā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) kārtības sargi saņēmuši kāda Pārdaugavas iedzīvotāja zvanu. Pie kaimiņiem palīdzību meklējusi kāda septiņus gadus veca meitenīte, kuras vecāki lietojot alkoholu, nespēj pieskatīt savu atvasi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pirmajās sarunas minūtēs, likumsargiem kļuva skaidrs, ka neviens no dzīvoklī esošajiem pieaugušajiem nav skaidrā.

Bērna māte un viņas dzīvesbiedrs, bijuši acīmredzamā reibumā un atzinuši, ka pēc pamatīgas alkohola lietošanas, tikai naktī atgriezušies mājās. Bērna vecmāmiņa, nav bijusi tādā stāvoklī, lai pieskatītu pirmklasnieci.

Policisti viņas izelpā konstatējuši 2,65 promiles alkohola.

Tomēr, neskatoties uz alkometrā redzamo, omītes uzstādīto rekordu, izbrīnu radijis uz dīvāna guļošās mātes rezultāts - 4,15 promiles.

Pēc šāda pavērsiena, likumsargi nekavējās - bērnam pēc iespējas ātrāk bija jānonāk vietā, kur kāds par viņu var parūpēties.

'Es pieņēmu lēmumu bērnu šķirt no ģimenes. Sastādīju protokolu par to, ka izņemu bērnu no ģimenes. Tāpēc, ka māte atrodas tādā stāvoklī, ka nevar pieskatīt bērnu. Māte, mūsu klātbūtnē vairākkārt kliedza uz bērnu, pat draud nogalināt," lēmumu pamatoja policists.

Šobrīd bērns atrodas drošībā un likuma sargi sola, ka šīs ģimenes sadzīvei un bērnu audzināšanas metodēm pievērsīsies arī bāriņtiesas darbinieki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu