Stojanovičs: Mums izlasē nav līdera, kurš kritiskos brīžos motivētu komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs.
Slaviša Stojanovičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas futbola izlasei trūkst līdera, kurš kritiskos brīžos motivētu komandu, pēc zaudējuma 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē secina valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas futbola izlase piektdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:1) zaudēja Izraēlai.

Izraēlas izlases labā visus trīs vārtus guva valstsvienības uzbrukuma līderis Erans Zahavi, kurš šajā ciklā trīs cīņās izcēlies ar septiņiem precīziem raidījumiem.

"Cerējām, ka varēsim parādīt labāku spēli, bet šodien tas mums neizdevās. Izraēlieši bija agresīvāki un pārāki par mums. Pirmajā puslaikā mums bija bail spēlēt, otrajā pamodāmies par vēlu. Bija iespējas ar brīvsitieniem un stūra sitieniem, bet mēs pieļāvām daudz kļūdu un izraēlieši mūs sodīja. Tādu spēlētāju kā Zahavi nedrīkst atstāt vienu," pēcspēles preses konferencē stāstīja Stojanovičs, kuram šī bija debija Latvijas līdzjutēju priekšā.

Stojanoviča vadītā Latvijas izlase zaudējusi visās trīs līdz šim aizvadītajās kvalifikācijas cikla spēlēs.

"Grupā mums visi ir ļoti spēcīgi pretinieki. Es to labi apzinājos, kad nācu strādāt uz Latvijas izlasi. Ceru, ka, darot savu darbu, mēs spēsim iet uz priekšu. Mums ir jāpiestrādā vairākās pozīcijās fiziski, taktiski, psiholoģiski," uzsvēra serbu speciālists.

Ārpus pieteikuma šoreiz palika Dāvis Ikaunieks un Daniels Ontužāns, kurš līdz ar to vēl nedebitēja valstsvienībā.

"Ikauniekam bija neliels savainojums treniņā, Daniels nespēlēja, jo kādam bija jāpaliek ārpus pieteikuma," atklāja Stojanovičs.

Uzbrukuma smailē šajā spēlē darbojās Vladislavs Gutkovskis, kuram otrā puslaika sākumā bija laba vārtu gūšanas iespēja.

"Uzskatu, ka viņš var nospēlēt labi un palīdzēt ar savu sniegumu. Viņš labi spēlēja jau pret Poliju. Viņš labi cīnījās, diemžēl pussargi viņam nespēja palīdzēt un apgādāt ar bumbām," skaidroja Stojanovičs.

"No dažiem spēlētājiem es šodien gaidīju daudz vairāk. Ja man būtu iespēja, es nomainītu vismaz piecus spēlētājus. Mums komandā nav līdera, nav tāda spēlētāja, kurš zinās, ko darīt kritiskos brīžos, motivēt un savākt komandu. Tādu, kurš varēs izlasē zinās, kā radīt labu ķīmiju un spēs motivēt spēlētājus, spēs parādīt raksturu. Es komandai to teicu arī pirms spēles. Mums tāds spēlētājs ir jāatrod vai jāizveido, jo tāds spēlētājs ir katrā komandā, mums nav," secināja Stojanovičs.

Šajā mačā Latvijai bija vairākas standartsituācijas, pēc kurām bumba iestrēga soda laukumā.

"Strādājām pie standartsituācijām, lai tās kļūst bīstamas. Mums ir problēma ar spēlētāju pārvietošanos laukumā. Mums vairāk jākustas soda laukumā, nevis jāstāv uz vietas un jāgaida, kad bumba nāks pie mums," skaidroja izlases galvenais treneris.

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Andreass Hercogs pauda, ka spēle nebija viegla un uzvara nākusi grūti.

"Bija labs sākums, bet Latvija uzņēma apgriezienus un bija labi, ka guvām otros vārtus. Šodien parādījām, ka esam labāka komanda, un esmu priecīgs par uzvaru. Komandas mērķis bija noteikt toni un to turēt, un tas arī izdevās," teica austriešu speciālists.

"Zahavi parādīja labu spēli, guva trīs vārtus, bet jābūt labām īpašībām, lai gūtu vārtus. Viņam ir ļoti neparasts raksturs un viņš ir ļoti mobils, kā arī var gūt vārtus no jebkuras pozīcijas, ceru, ka pret Poliju redzēsim ko līdzīgu," uzsvēra Izraēlas izlases treneris.

Nākamajā mačā Izraēla mēros spēkus ar grupas līderi Poliju.

"Es kā treneris ļoti vēlētos iedvesmot savu komandu. Uzskatu, ka mēs dodamies pareizajā virzienā un man ir prieks redzēt, ka komanda ir atsaucīga un pilda savu uzdevumu laukumā. Polija būs cita komanda, ar citu spēku un citu spiedienu. Mums ar katru spēli jākļūst labākiem, savādāk mums nav izredžu kvalificēties," pauda treneris.

Vēl G apakšgrupā Latvijas nākamā pretiniece Slovēnija viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Austrijai, kurai uzvaras vārtus 74.minūtē guva Gido Bērgštalers. Slovēņi pēc šī mača dosies uz Rīgu, kur pirmdien mēros spēkus ar Latviju.

Tikmēr Polija viesos ar 1:0 (0:0) guva virsroku pār Ziemeļmaķedoniju. Vienīgie vārti tika gūti 47.minūtē, kad precīzi sita Kšištofs Pjonteks.

G apakšgrupā pēc trim spēlēm ar deviņiem punktiem vadībā ir Polija, tālāk ar septiņiem punktiem ir Izraēla, četrus punktus guvusi Ziemeļmaķedonija, trīs punkti ir Austrijai, divi - Slovēnijai, bet Latvija ir bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu