Suicidālā slimība. Sievietei amputē kāju smaržu pudelītes dēļ (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SCANPIX

42 gadus vecā Anglijas iedzīvotāja Lankašīra Džila Hedingtona 2015. gada septembrī nejauši sev uz kājas uzmeta smaržu pudelīti. Pēc neilga laika kāja sākusi pampt un mediķi lēma to amputēt, vēsta "Postimees".

Uz pēdas pēkšņi parādījās čūlas bet pirksti sāka nedabiski saliekties. Divus gadus sieviete mocījās ar sāpēm un apmeklēja dažādus ārstus. Taču pašiem mediķiem nemaz nebija skaidrs kapēc kāja tā varēja reaģet uz smaržām. 

Arī rentgena uzņēmumi neuzrādīja lūzumus, uz ko varēja norādīt milzīgais kājas sapampums.

Tomēr pēc neskaitāmu ārstu apmeklējuma un ilgo sāpju izciešanas, sievietei konstatēja komplekso reģionālo sāpju sindromu.

Vēl tautā to mēdz saukt par "suicidālo slimību", jo sāpes, kas rodas šī sindroma laikā ir neizturamas un daudzus cilvēkus tā noved līdz pašnāvībai. 

Sieviete pārvietojusies pa māju ratiņkrēslā, bet meitas viņu aprūpēja. Sāpju dēļ nebija iespējams nedz staigāt, ne veikt ierastas darbības.

2017. gada maijā Džila atbrīvojās no neizturamajām sāpēm, kuras mocīja viņu aptuveni divus gadus. Vienīgais lēmums, ko ārsti varēja pieņemt - amputēt sāpošo kāju līdz ceļgalam.

Pēc kājas amputācijas sāpes norimās un vairs netraucēja.

Sāpju sindroms ir sāpes, kas atkārtojas un veido remisiju. Parasti to ārstē ar fizioterapijas palīdzību, lai nomierinātu muskuļaudus. Nereti tiek izmantoti arī spēcīgi pretsāpju preparāti, ko nosaka ārstējošais ārsts. Diemžēl, ne vienmēr slimību ir iespējams izārstēt šādam metodēm. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu