Mežaparka asfaltu rotā mākslinieku radītie 3D zīmējumi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No 2019. gada 5. jūnija līdz 8. jūnijam kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" norisinājās otrais Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas".

Savu dalību festivālā bija apstiprinājuši 15 starptautiski atzīti mākslinieki no 11 pasaules valstīm. Trīs dienu laikā ikviens interesents varēja sekot unikālu trīsdimensiju gleznojumu tapšanai uz asfalta.

Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas" ir vienīgais šāda veida festivāls Baltijā, kura laikā 15 starptautiski atzīti mākslinieki Rīgā, kultūras un atpūtas parka "Mežaparks" teritorijā uz asfalta veidos lielformāta 3D gleznojumus.

Trīsdimensiju māksla pasaulē kļūst arvien populārāka.

Tā ir māksla, kas rada telpiski optisku ilūziju. Ja uz šādu zīmējumu skatās no noteikta punkta, tad zīmējums rada telpiskas realitātes ilūziju un attēlotais šķiet "dzīvs" - reāls.

Nostājoties konkrētā punktā, cilvēks kļūst par zīmējumā attēlotās ainas dalībnieku. Cilvēki visā pasaulē ir iecienījuši fotografēties pie 3D zīmējumiem. Šādas fotogrāfijas ir ļoti populāras internetā, īpaši sociālajos tīklos.

2016. gadā "Mežaparkā" tika organizēts I Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas". Tas kļuva par pirmo šāda veida pasākumu ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs. Festivālā piedalījās 12 pasaules pazīstamākie 3D mākslinieki.

Toreiz līdz rudenim 3D zīmējumu aleju apmeklēja vairāk nekā 200 000 rīdzinieku un pilsētas viesu.

3D zīmējumu festivāli katru gadu tiek organizēti ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Nīderlandē, Krievijā, Vācijā, Austrijā, Maltā un citās valstīs.

Šogad festivālā piedalījās 15 pasaules līmeņa mākslinieki - vairāku starptautisku trīsdimensiju mākslas festivālu laureāti. Starp mākslinieku pārstāvētajām valstīm ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Nīderlande, Krievija, Meksika, Spānija, Argentīna, Itālija, Vācija un Ukraina.

Latviju festivālā pārstāvēja jaunās paaudzes gleznotājs Ritums Ivanovs. Šogad festivālā pirmo reizi piedalījās arī visu trīs Baltijas valstu pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu