Karaliskā ģimene pulcējās, lai nosvinētu vēlreiz karalienes Elizabetes II dzimšanas dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/AP

Oficiālā Lielbritānijas valsts un karalienes Elizabetes II dzimšanas dienas atzīmēšana notika sestdien, 8. jūnijā. Tā tika atzīmēta ar ikgadējo parādi "Trooping The Color", vēsta BBC.

Tradīciju - monarhiem dzimšanas dienu svinēt divas reizes pirms vairāk nekā 250 gadiem aizsāka karalis Džordžs II, kuram dzimšanas diena bija rudenī, taču viņš vēlējās noorganizēt pēc iespējas lielākas svinības, tādējādi tika izvēlēts tās rīkot kopā ar militāro parādi vasarā, kad laika apstākļi svinībām ir visatbilstošākie.

Lai vērotu zirgu un gvardes priekšnesumu, pasākumā pulcējās visi karalienes Elizabetes II ģimenes locekļi, kā arī tūkstošiem skatītāju gan pie Bekingemas pils, gan pie televizora ekrāniem.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Velsas princis, Kornvolas herocgiene, Kembridžas hercogs un hercogiene, kā arī Saseksas hercogs un hercogiene. 

Saseksas hercogiene Megana pirmo reizi kopš dēla Ārčija piedzimšanas iznāca sabiedrībā.

Viņa neapmeklēja pasākumus aptuveni četras nedēļas.

Viesu sastāvā bija arī Terēza Meja, kura piektdien, 7.jūnijā, oficiāla pameta savu amatu.

Kad gvardes un zirgu parāde bija beigusies, karaliskā ģimene atgriezās Bekingemas pilī, lai no balkona vērotu aviopriekšnesumus.

Aviopriekšnesumā piedalījās vairāk nekā 20 lidmašīnu. Priekšnesumos bija gan modernās, gan arī vēsturiskās lidmašīnas. 

Pēc parādes Grīnparkā tika šauts salūts. 

Lai arī karaliene savu 93 dzimšanas dienu atzīmēja jau aprīlī. Pasākums "Trooping The Color" skaitās kā viens no dzimšanas dienas pasākumiem.

Foto: Karaliskā ģimene Elizabetes II 93. dzimšanas dienā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu