Vēl viens no Lielbritānijas premjera amata kandidātiem atzinies narkotiku lietošanā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Govs.
Maikls Govs. Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas vides ministrs un viens no vadošajiem kandidātiem uz Konservatīvās partijas vadītāja amatu Maikls Govs atzinies, ka savulaik, strādājot par žurnālistu, vairākkārtīgi lietojis kokaīnu.

Viņš kļuvis par trešo kandidātu uz Konservatīvās partijas vadītāja un premjera amatu, lai nomainītu Terēzu Meju, kurš atzinies narkotiku lietošanā pagātnē.

"Es lietoju narkotikas vairākos gadījumos sociālos pasākumos pirms vairāk nekā 20 gadiem," intervijā tabloīdam "Daily Mail" atzina Govs.

"Tolaik es biju jauns žurnālists. Tā bija kļūda. Es atskatos un domāju: "Vēlos, lai es nebūtu to darījis."."

Kā norādīja Govs, viņš neuzskata, ka šis atklājums viņu "diskvalificē", un viņš nav vienīgais kandidāts, kurš atzinies narkotiku lietošanā.

Starptautiskās attīstības ministrs Rorijs Stjuars atzinies, ka smēķējis opija pīpi, kas tikusi padota apkārt kāzās Irānā pirms 15 gadiem. Pašreizējais ārlietu ministrs Džeremijs Hants atzinies, ka jaunībā ceļojuma laikā Indijā dzēris "marihuānas lasi".

Meja piektdien oficiāli atkāpās no Lielbritānijas Konservatīvās partijas vadītāja un premjera amata, taču viņa paliks partijas līdera un premjera vietas izpildītāja amatā līdz viņas pēcteča ievēlēšanai, kas varētu notikt jūlija beigās.

Pagaidām 11 kandidāti ir pieteikušies kļūt par viņas pēctečiem. Vislielākais deputātu atbalsts ir bijušajam ārlietu ministram Borisam Džonsonam, Govam un Hantam.

Jaunais partijas un valdības vadītājs tiks izraudzīts līdz parlamenta vasaras brīvdienām, kas sāksies 20. jūlijā.

Nedēļā, sākot no 10. jūnija, noslēgsies kandidātu atlase un pēcāk partijas biedri izvēlēsies starp diviem vadošajiem kandidātiem. Rezultāti tiks paziņoti līdz parlamenta vasaras brīvdienām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu