"Nekaunies no tā, ka esi balts!" Jaunzēlandē sašutums par provokatīvu skrejlapu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Kāds vīrietis Jaunzēlandē, Taurangas pilsētā, savā pastkastītē atradis skrejlapu, kuru rotā arī tādi izteikumi kā "Baltādainie, atmostieties! Laiks glābt balto rasi!". Informatīvā lapa, ko saņēmuši vairāki pilsētas iedzīvotāji, izraisījusi plašu rezonansi vietējos medijos, kas to skata martā notikušās Kraistčērčas apšaudes traģēdijas kontekstā.

Vienu lapaspusi garais "uzsaukums" pastkastītēs ievietots svētdienas rītā. Skrejlapā minēts, ka tās saņēmējiem "nevajadzētu justies slikti, jo tie ir labākie, kas dabā atrodams", kā arī "nav jēgas justies vainīgiem par mūsu senču izdomātajiem grēkiem". Bez saukļiem uz lapiņām atradušās arī interneta lapu adreses, kurās piedāvāts bez maksas lasīt ziņojuma autora grāmatas, ziņo portāls "NewsHub".

"Es jūtos pretīgi un satraukti. Mani gan tas pārlieku nesatrauc - ņemot vērā pēdējā laika notikumus, ir jūtams, ka tie ir iedrošinājuši zināmu uzskatu cilvēku aktivitāti," saka Džeimijs, kurš ziņojis par atradumu medijiem.

» Ieskatoties pa logu, viņš redzēja "līķu kaudzes". Izdzīvojušo stāsti par Jaunzēlandes teroraktiem

Jau ziņots, ka šī gada 15. martā Austrālijas pilsonis Brentons Tarants sarīkoja apšaudi divās mošejās Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā, nogalinot 50 cilvēkus. Savu uzbrukumu vīrietis filmējis un translējis sociālajā vietnē "Facebook", kas novedis pie interneta portāla lietošanas noteikumu maiņas

Foto: Kraistčērčas traģēdijas sekas

Tarants pašlaik atrodas apcietinājumā. Viņam izvirzītas apsūdzības 50 punktos par slepkavību un 39 punktos par slepkavības mēģinājumu. Nākamā tiesas sēde gaidāma 2019. gada 14. jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu