Ozoliņš: Kēla motivējošie vārdi noņēma komandā iekšējo spriedzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolists Atvars Ozoliņš
Latvijas izlases volejbolists Atvars Ozoliņš Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Āvo Kēls sestdien spēja rast pareizos motivējošos vārdus, kas palīdzēja valstsvienībai saņemties un uzvarēt Beļģiju, atzīst komandas otrā tempa uzbrucējs Atvars Ozoliņš.

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas mačā viesos pārspēja Beļģijas valstsvienību, svinot savu otro uzvaru šajā turnīrā.

Tas Latvijai arī ļāvis nosargāt vietu Zelta līgas turnīrā.

Latvija viesos ar 3-1 (16:25, 25:21, 25:22, 25:23) pieveica Beļģiju.

"Pēc pirmā seta treneris Kēls spēja rast pareizos motivējošos vārdus un tie noņēma komandā iekšējo spriedzi, sākām spēlēt brīvāk un atraisītāk. Centāmies viens otram daudz palīdzēt un dažās epizodēs arī riskējām, bet varu teikt, ka risks šoreiz attaisnojās. Kopējā fiziskā kondīcija komandai ir laba, tiesa man pašam ceturtā seta sākumā kājās nedaudz sākās krampji," Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Ozoliņa teikto.

"Mēs turpinām uzcītīgi gatavoties atlikušajām apakšgrupas spēlēm un ceram, ka šī nav mūsu pēdējā uzvara turnīrā," pauda Ozoliņš, kurš ar 20 punktiem bija rezultatīvākais Latvijas izlasē.

Nākamā spēlē Latvijas izlasei ir paredzēta trešdien pret Slovākijas izlasi, bet sestdien tā mājās atkārtoti spēkosies ar Turcijas valstsvienību.

Grupā vadībā ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Turcija, kam ar septiņiem punktiem tikpat mačos seko Latvija, bet trīs punkti ir Slovākijai. Ceturtā ar diviem punktiem ir Beļģija.

Grupas uzvarētājs kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas notiks 21. un 22.jūnijā Tallinā, Igaunijā. Šāda līmeņa turnīrā Latvijas izlase spēlē pirmo reizi, spēkojoties ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstsvienībām.

Arī šajā sezonā darbu ar Latvijas izlasi turpina igauņu speciālists Avo Kēls, bet viņam izvirzīts uzdevums aizvest komandu līdz 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pagājušajā gadā Eiropas Sudraba līgā Latvijas izlase ieņēma trešo vietu. Šogad pretinieki būs daudz spēcīgāki, turklāt visi rudenī spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā Latvijas valstsvienība neiekļuva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu