Netālu no Meža kapiem Rīgā vēlas veidot būvgružu šķirošanas un apstrādes vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mežaparka Lielās estrādes nojaukšanas darbi 2018. gadā. Ilustratīvs attēls.
Mežaparka Lielās estrādes nojaukšanas darbi 2018. gadā. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja nākamnedēļ, 11. jūnijā, lems par atļauju Rīgā, Atlasa ielā 7B, veidot jaunu būvgružu šķirošanas, pagaidu uzglabāšanas un pārstrādes vietu, liecina komitejas darba kārtība, vēsta aģentūra LETA.

Atļauju jaunas atkritumu reģenerācijas vietas izveidei lūgusi SIA "Baltic demolition group". Uzņēmums šajā vietā plāno uzglabāt un pārstrādāt (drupināt) būvobjektos demontāžas, būvniecības un remonta darbu rezultātā radušos lauztus un bojātus ķieģeļus, betona konstrukcijas, stiklu un stikla iepakojumu. Tādējādi paredzēts iegūt atkārtoti izmantojamos būvniecības materiālus - dažādu frakciju šķembas, smiltis, sadrupinātu stiklu.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments komitejai norādījis, ka konkrētais zemesgabals atrodas ražošanas un komercdarbības apbūves teritorijā, kuru ir atļauts izmantot uzņēmuma iecerētajiem mērķiem.

Vienlaikus departaments informē, ka "Baltic demolition group" ir iesniedzis Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālajā vides pārvaldē iesniegumu ietekmes uz vidi sākotnējā izvērtējuma veikšanai šajā vietā.

Pats uzņēmums vēstulē domei skaidrojis, ka teritoriju nomā no SIA "BMG Construction" un tā ir 1,5 hektārus liela. Tāpat norādīts, ka patlaban teritorijā tiek nojauktas esošās ēkas, pēc kā tā tiks sakārtota tā, lai tajā varētu uzsākt minētās darbības ar atkritumiem.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Baltic demolition group" 2018.gadā strādājis ar 586 471 eiro apgrozījumu un nopelnījis 39 472 eiro. Uzņēmumā ir 15 darbinieki. Firma pieder SIA "Tehoma", kuras īpašnieks ir Pāvels Ščerbakovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu