Portugāles futbolisti kļūst par pirmajiem UEFA Nāciju līgas čempioniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Portugāles izlases futbolisti
Portugāles izlases futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles futbola izlase svētdien savā laukumā Portu triumfēja UEFA Nāciju līgā.

Portugāļi finālturnīra zelta mačā ar 1:0 (0:0) pārspēja Nīderlandi, kļūstot par pirmajiem Nāciju līgas čempioniem.

Portugāle ieguvusi otro Vecā kontinenta trofeju pēc kārtas, jo 2016.gadā tika kronēta par Eiropas čempioni. Portugāle par uzvaru turnīrā saņems sešu miljonus eiro no 16,5 miljonus eiro lielā finālčetrinieka turnīra balvu fonda.

Pirmajā puslaikā lielāks pārsvars bija nīderlandiešiem, turpretī krietni vairāk pa vārtiem sita portugāļi. Otrajā puslaikā spēles gaita izlīdzinājās, vārtus 60.minūtē gūstot portugāļiem - pēc Bernārdu Silvas piespēles Gonsālu Gedešs spēcīgi sita no soda laukuma robežas, bumbai ielidojot tīklā.

Pamatlaika atlikušajā pusstundā Nīderlande centās izdarīt spiedienu uz mājinieku vārtiem, taču neizšķirtu izraut nespēja.

Par finālčetrinieka turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Bernārdu Silva, bet par labāko jauno futbolisti - Nīderlandes izlases pussargs Frenkijs de Jongs.

Trešo vietu Nāciju līgā izcīnīja Anglijas futbolisti, kuri ar 1:0 pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Šveici.

Portugāle pusfinālā ar 3:0 uzveica Šveici, trīs vārtus gūstot Krištianu Ronaldu, bet Nīderlande ar 3:1 papildlaikā guva virsroku pār Angliju.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga tika sadalītas četrās divīzijās. Grupu uzvarētāji katrā no divīzijām nākamā gada martā noskaidros labāko komandu divīzijā, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Latvijas futbolisti Nāciju līgas D divīzijas 1.grupā palika trešajā vietā, neturpinot cīņu par dalību 2020.gada Eiropas čempionātā.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās un kuras vēl nav ieguvušas tiesības sacensties kontinenta meistarsacīkstēs. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu