Grūstīšanās, ierocis un panika. "Šāvējs" praida dalībnieku pūlī izraisa paniku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Capital Pride" pasākums ASV.
"Capital Pride" pasākums ASV. Foto: AP/Scanpix

Kādam vīrietim ASV jāstājas tiesas priekšā pēc tam, kad viņš GLBT praida laikā sarīkojis paniku un mokošu spiešanos lielā cilvēku pūlī. Septiņi cilvēki pēc notikušā nogādāti slimnīcā ar traumām, vēsta BBC.

Vīrietis lielā pūlī izvilcis ieroci, it kā raidījis šāvienus. Pēc tam pūlis cilvēku sācis panikā skriet. Vairāki cilvēki apgalvo, ka dzirdējuši šāvienus vēl pirms cilvēki sākuši masveidā sākuši skriet un rīkot paniku.

Vietājās amatpersonas gan apgalvo, ka pagaidām nav pierādījumu par to, ka šāvieni tiešam bija raidīti.

19 gadus vecā sieviete Elizabete Arnandesa piekrīt, ka dzirdējusi šāvienus, jo tieši izdzirdot tos sākusi skriet. Pūlīs viņu iegrūdis restorānā un personāls noslēpis viņu labierīcībās. 

Sociālajos tīklos izplatījušies vairāki video, kuros redzamas, ka liels pūlis cilvēku skrien. Policija apstiprina, ka tiešām bija dzirdams liels troksnis un cilvēku bļaušana.

Policijas ziņojumā teikts, ka vīrietis izvilcis ieroci pēc tam, kad ieraudzījis, ka kāds iesitis vienam no praida dalībniekiem.

38 gadus veco vīrieti apsūdz par nelikumīgu ieroču glabāšanu, ieroču nēsāšanu bez atļaujas un huligānismu. Pirmdien, 10. jūnijā, norisināsies tiesas sēde.

Varasiestādes ziņo, ka septiņi cilvēki nogādāti slimnīcā ar traumām, kas cilvēku dzīvībai nedraud. Lielākā daļa traumu gūtas panikas dēļ, kad cilvēki sākuši skriet. 

Sociālajā tīklā "Twitter" organizatori "Capital Pride" paziņojuši, ka visos pasākumos tiks ievērotas visstingrākie drošības pasākumi, lai pasargātu cilvēkus no līdzīgām situācijām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu