Gulbis ATP rangā atkritis uz pirmā simta beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis 11 pozīcijas un šobrīd ieņem 90.pozīciju.

Svētdien noslēdzās otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts, bet tajā Gulbis piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā. Latvietis šobrīd aizvada neveiksmīgu sezonu, jo visu turnīru ietvaros viņš šogad 22 mačos guvis tikai sešas uzvaras.

Šonedēļ Gulbim gan ir iespēja atgriezties uz panākumu takas, jo viņš startēs Štutgartes "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar tikai 18 gadus veco kanādieti Fēliksu Ožjē-Aljasimu, kurš pasaules rangā atrodas 21.vietā.

Šī gada sākumā Gulbis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam no ranga pirmā simta beigām ļāva pakāpties uz 83.pozīciju, bet kopā tā laika ar panākumiem viņš nav izcēlies.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis sešas pozīcijas un ieņem 657.vietu. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr šovasar rangā tiks atgriezta vecā sistēma, kur ATP punkti tiek piešķirti arī zemākās raudzes Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, tāpēc gaidāms, ka latvietis papildinās savu punktu bagāžu, turklāt rangā atgriezīsies arī citi Latvijas tenisisti.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā pēc Francijas atklātā čempionāta notikušas viena nelielas izmaiņas.

Pagājušā gada rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā un šo to nav zaudējis arī pēc Francijas atklātā čempionāta, kur zaudēja pusfinālā. Otrais joprojām ir svētdien "French Open" uzvarējušais spānis Rafaels Nadals, kamēr trešais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers. Viņam seko austrietis Dominiks Tīms un Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet sestais ir talantīgais grieķis Stefans Cicips, kamēr viņam seko japānis Kei Nišikori.

Astotais joprojām ir Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kamēr, veicot divu pozīciju kāpumu, devītais ir krievs Karens Hačanovs, bet pirmo desmitnieku noslēdz itālis Fabio Fonjīni, kurš arī pakāpies par divām vietām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien jau 12.reizi par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kļuva Nadals, kurš finālā ar 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 pārspēja Tīmu. Spānis kļuvis par pirmo tenisistu, kurš vienā "Grand Slam" turnīrā uzvarējis 12 reizes.

Gulbis šajā pavasarī atgriezās dubultspēļu rangā, kur pašlaik atrodas 342.vietā, atkāpjoties par piecām pozīcijām, bet brāļi Mārtiņš un Jānis Podži ieņem attiecīgi 683. un 751.pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu