VP Jūrmalā aiztur trīs nepilngadīgus velosipēdu zagļus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdien, 7. jūnijā, Valsts policija (VP) saņēma izsaukumus saistībā ar trīs velosipēdu zādzībām Jūrmalā no kādas skolas velonovietnes. Skolēni savus divriteņus nebija pieslēguši, vēsta VP "Facebook" lapā pieejamā informācija. 

VP Jūrmalas iecirkņa policisti uzsāka notikušā izmeklēšanu. Likumsargi konstatēja, ka sociālajā tīklā ir ievietots nozagto velosipēdu pārdošanas sludinājums.

Likumsargi noskaidroja iespējamās vainīgās personas - trīs nepilngadīgus jauniešus, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā.

Svētdien, 9. jūnijā, Jūrmalas iecirkņa policisti aizdomās par zādzību visus aizdomās turētos jauniešus aizturēja. Pie viena no viņiem kāpņu telpā tika atrasti divi nozagtie velosipēdi.

Diemžēl trešais velosipēds tobrīd jau bija pārdots.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policisti šobrīd veic pasākumus, lai atgūtu arī trešo nozagto divriteni un varētu to atdot likumīgajam īpašniekam.

Policija aicina iedzīvotājus rūpēties par savu divriteņu drošību un tos pieslēgt ar kvalitatīvu saslēgu. Par drošiem ir atzītas U-veida metāliskās slēdzenes, kas ir masīvas un grūti uzlaužamas, tās ir sarežģīti pārkniebt vai pārzāģēt.

Ieteicams velosipēdu pieslēgt videonovērošanas kameru tuvumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu