Hārdens un citi NBA spīdekļi cīnīsies par vietu ASV izlases sastāvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: AP/Scanpix

ASV Basketbola federācija ("USA Basketball") paziņojusi tos 20 spēlētājus, kuri šovasar treniņnometnē cīnīsies par vietu izlasē, kas būs šogad gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra galvenā favorīte uz zelta medaļām.

Treniņnometne norisināsies augusta sākumā Lasvegasā un pēc tās paredzēts atlasīt tos basketbolistus, kuri pārstāvēs ASV izlasi Pasaules kausā.

Treniņnometnes dalībnieku sastāvā apstiprināti Herisons Bārnss (Sakramento "Kings"), Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards"), Entonijs Deiviss (Ņūorleānas "Pelicans"), Andrē Dramonds (Detroitas "Pistons"), Džeimss Hārdens, Ēriks Gordons, Entoijs Leons Takers (visi - Hjūstonas "Rockets"), Tobiass Heriss (Filadelfijas "76ers"), Damjans Lilards, Kristians Džeimss Makolums (abi - Portlendas "Trail Blazers"), Kevins Lavs (Klīvlendas "Cavaliers"), Kails Laurijs (Toronto "Raptors"), Kriss Midltons, Brūks Lopess (abi - Milvoki "Bucks"), Mailss Tērners (Indiānas "Pacers"), Kemba Volkers (Šarlotas "Hornets"), Kails Kuzma (Losandželosas "Lakers"), Pols Milseps (Denveras "Nuggets"), Donovans Mičels (Jūtas "Jazz") un Džeisons Teitams (Bostonas "Celtics").

No 20 basketbolistiem 18 spēlētājiem ir pieredze ASV izlasēs, tikai Kuzma un Mičels ir potenciāli debitanti.

No šiem kandidātiem olimpiskās zelta medaļas kaklā kāruši Bārnss un Laurijs (abi - 2016.gadā Riodežaneiro), kā arī Deiviss, Hārdens un Lavs (visi - 2012.gadā Londonā). Savukārt Pasaules kausā 2014.gadā no šī sastāvā uzvarēja Deiviss, Dramonds un Hārdens, bet 2010.gadā par čempioniem kļuva Gordons un Lavs.

Vislielākā pārstāvniecība ir no "Rockets", kuras sastāvā aizvadītajā sezonā spēlēja trīs izlases kandidāti, bet kopumā valstsvienībā ir 16 klubu spēlētāji. Visi 20 kandidāti vismaz vienu sezonu pavadījuši koledžu basketbolā.

No 20 kandidātiem 11 šajā sezonā bija NBA 50 rezultatīvāko spēlētāju saraksta. Ražīgākais ar vidēji 36,1 punktu spēlē bija Hārdens.

ASV izlasi vadīs Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, kuram palīdzēs Stīvs Kers (Goldensteitas "Warriors"), Loids Pīrss (Atlantas "Hawks") un Džejs Raits (Villanovas Universitāte).

ASV izlase pirms Pasaules kausa aizvadīs pārbaudes mačus ar Spāniju, Austrāliju un Kanādu.

Amerikāņi Pasaules kausa apakšgrupā cīnīsies ar Čehiju, Turciju un Japānu. 2019.gada Pasaules kauss basketbolā vīriešiem notiks no 31.augusta līdz 15.septembrim, tajā piedaloties planētas 32 spēcīgākajām izlasēm

ASV izlase ir pieckārtēja planētas čempione, Pasaules kausa izcīņā triumfējot arī iepriekšējos divos finālturnīros. Kopš 2006.gada amerikāņi zaudējuši tikai vienā no 89 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu