Kriminālprocesā iesaistītā Rīgas 1. slimnīca bez konkursa noslēgusi 9990 eiro vērtu līgumu par reputācijas uzlabošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pašvaldības SIA "Rīgas 1. slimnīca", kuras valdes loceklis aprīlī tika aizturēts kriminālprocesā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu, pagājušajā nedēļā nolēmusi uzlabot savu reputāciju un šajā nolūkā bez konkursa slēgt 9990 eiro vērtu līgumu ar SIA "Publiskās identitātes grupa", atsaucoties uz iepirkumu informāciju apkopojošās SIA "Mercell Latvia" datubāzi, raksta "Latvijas Avīze" (LA).

Minētais uzņēmums slimnīcai sniegs "komunikācijas konsultācijas pakalpojumus reputācijas un konkurētspējas stiprināšanai".

Laikraksts noskaidrojis, ka informācija par šo iepirkumu iepriekš nav bijusi publicēta, bet publicēts tikai iepirkuma rezultāts. Slimnīca izmantojusi Publisko iepirkumu likuma normu, kas nosaka, ka iepirkuma gadījumā līdz 10 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pretendentu ir iespējams brīvi izvēlēties pēc uzņēmuma paša ieskatiem un nav nepieciešams rīkot iepirkuma procedūru.

Pašvaldības kapitālsabiedrības administrācija LA skaidrojusi, ka "slimnīcai kā veselības aprūpes iestādei ļoti būtiska ir tās reputācija un sabiedrības informētība par slimnīcas darbību, par sniegtajiem pakalpojumiem, par to kvalitāti un pieejamību, tādēļ, izvērtējot situāciju, tika pieņemts lēmums par komunikācijas un sabiedrisko attiecību aktivitāšu īstenošanu, samaksa par kuriem nepārsniedz 9999 eiro bez PVN".

Slimnīcas administrācija gan laikrakstam apgalvojusi, ka esot izvērtējusi vēl vienu pretendentu, taču neatklājusi ne tā nosaukumu, ne piedāvāto pakalpojuma cenu.

Jau ziņots, ka pavasarī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kādā kriminālprocesā veica kratīšanu pašvaldības SIA "Rīgas 1. slimnīca" un aizturēja trīs personas - vienu amatpersonu un divas fiziskas personas. Aizturēts tika slimnīcas valdes loceklis un Rīgas domes deputāts Genādijs Sevastjanovs (S) un tā dēvētajā Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā apsūdzētais uzņēmējs Aleksandrs Kreicers. Raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka trešā aizturētā persona ir Kreicera vadītās būvfirmas "Torenberg" tehniskais direktors Magnuss Kurpuševs.

Kriminālprocess sākts 5. aprīlī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu.

Krimināllieta saistīta ar aizdomām, ka "Rīgas 1. slimnīcas" amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli, noslēdzot līgumus iepirkumos, un ka būvdarbu veicējs, iespējams, viltojis dokumentus par veiktajiem būvdarbiem, atklāja KNAB.

Aprīļa beigās TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka "Rīgas 1. slimnīca" varētu būt pārmaksājusi vairākus simtus tūkstošus eiro, iegādājoties magnētiskās rezonanses iekārtu no uzņēmuma "Tradintek".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu