Slavenā augstlēcēja Lasickene aicina atkāpties Krievijas vieglatlētikas federācijas vadību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marija Lasickene
Marija Lasickene Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) amatpersonām un treneriem būtu jāatkāpjas, publiski paudusi slavenā krievu augstlēcēja Marija Lasickene.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) paturējusi spēkā VFLA diskvalifikāciju, tādējādi apdraudot tās sportistu izredzes piedalīties šoruden gaidāmajā pasaules čempionātā.

IAAF sestdien Monako notikušajā padomes sēdē balsojusi par VFLA diskvalifikācijas turpināšanu, tādējādi pagarinot to jau 11.reizi.

"Ceru, ka personas, kas iesaistītas šajā bezgalīgajā apkaunojumā būs pietiekami drosmīgas, lai aizietu. Pašas pēc savas iniciatīvas. Nedomājiet, ka runāju tikai par vadību. Tas attiecas arī uz treneriem, kuri uzskata, ka bez dopinga palīdzības nav iespējams uzvarēt. Viņu laiks ir iztecējis. Jaunajiem atlētiem ir jāaug ar citu domāšanu, un tieši treneri ir tie, kas to sniedz," sociālajā vietnē "Instagram" raksta Lasickene.

Tikmēr Krievijas sporta ministrs Pāvels Kolobkovs paziņoja, ka vieglatlētikas vadībai ir nepieciešama sportistu uzticība.

"Domāju, ka federācijai tā ir slikta zīme. Viņiem nav komunikācijas ar jaunajiem sportistiem. Protams, VFLA prezidentam Dmitrijam Šļahtinam jātiekas un jāskaidro, kādi darbi ir paveikti," teica Kolobkovs.

Krievijas darbībās esot novērotas pāris pozitīvas iezīmes, tai skaitā 2,8 miljonu eiro maksājums, lai segtu IAAF darba grupas izdevumus, kā arī pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai.

Darba grupa gan uzsvērusi, ka to uztrauc runas par krievu treneriem, kuri, būdami diskvalificēti no sporta tieši par antidopinga pārkāpumiem, turpina trenēt sportistus. Tāpat pārdomas veicinājis laikraksta "Sunday Times" materiāls, kurā minēts, ka VFLA piesegusi augstlēcēju Daņilu Lisenko dopinga noteikumu pārkāpumā.

VFLA par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem tika diskvalificēta jau 2015.gadā. Šī iemesla dēļ 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā startēja tikai viena Krievijas sportiste, kura sacentās zem neitrālā karoga.

Šogad septembra un oktobra mijā Dohā notiks pasaules čempionāts vieglatlētikā, tāpēc šobrīd ir apdraudēta Krievijas vieglatlētu dalība tajā.

Vēl šī gada sākumā Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ieguva plaša apjoma datus no Maskavas laboratorijas, tomēr arī tas pagaidām nav ļāvis krieviem izsprukt no sankcijām, lai gan vēl rudenī tika atjaunota Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbība, kas izsauca plašu neizpratni sporta sabiedrībā.

Savukārt pērn Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs Krievijas sportisti startēja zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas" (OAR).

Tiesa, pagājušajā gadā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atcēla Krievijas diskvalifikāciju, neskatoties uz to, ka divi šīs valsts sportisti Phjončhanā tika pieķerti dopinga lietošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu