Kādēļ Latvijā vīrieši mirst tik jauni? Fotogrāfs meklē atbildi uz skaudro jautājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Publicitātes foto.
Publicitātes foto. Foto: Māris Ločmelis

Aktualizējot vīriešu zemo dzīves ilgumu Latvijā, fotogrāfs Māris Ločmelis izveidojis četrus diptihus ar nosaukumu "Izvēles slazdā", kas ataino izplatītākos vīriešu pāragras nāves cēloņus vai paradumus, kas negatīvi ietekmē dzīves ilgumu.

Diptihs ir mākslas darbs, kas sastāv no divām savstarpēji savienotām daļām. Kopējais darba vēstījums ir saskatāms, aplūkojot abus darbus kopā.

Foto: Kādēļ Latvijā vīrieši mirst tik jauni? Māra Ločmeļa pārdomas izstādē "Izvēles slazdā" 

"Sabiedrībā ir pieņemts runāt par sievietes līdztiesību kā centrālo problemātiku, bet statistika rāda, ka vīrieši Latvijā vidēji nomirst par desmit gadiem ātrāk. Alkohols kā atslābināšanās līdzeklis, pavirša attieksme pret veselību, pārliecība, ka īsts vīrietis nekad neraud, daudz ātrāka izglītības sistēmas pamešana ir galvenie faktori, kas negatīvi ietekmē vīrieša dzīves ilgumu. Tieši tamdēļ tapa darbi "Izvēles slazdā"," norāda izstādes autors, fotogrāfs Māris Ločmelis.

Foto: Apmeklētāji izstādes "Izvēles slazdā" atklāšanā

Izstāde "Izvēles slazdā" ir daļa no Atbildīga biznesa nedēļas, ko organizē Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts. Izstādes darbi publiski apskatāmi Berga Bazārā no 10. līdz 16.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu