"Forbes" nosauc pasaules vispelnošākos sportistus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/ScanPix

Argentīniešu futbola superzvaigzne Lionels Mesi aizvadītā gada laikā bija pelnošākais sportists pasaulē, vēsta ietekmīgais laikraksts "Forbes".

"Barcelona" un Argentīnas izlases zvaigzne Mesi no vispelnošāko sportistu troņa līdz ar to gāzis karjeru beigušo bokseri Floidu Meivezeru, bet futbolista ienākumi, ņemot vērā atalgojumu klubā un reklāmu līgumus, aizvadītā gada laikā bija 127 miljoni dolāru (112 miljoni eiro).

Tikmēr otrajā vietā bija vēl viens futbolists - portugālis Krištianu Ronaldu gada laikā nopelnīja 109 miljonus dolāru (96 miljonus eiro), kamēr pirmo trijnieku noslēdza cits šī sporta veida pārstāvis Neimars, kurš nopelnīja 105 miljonus dolāru (93 miljonus eiro).

Savukārt uzreiz aiz pirmā trijnieka ar 94 miljoniem dolāru (83 miljoniem eiro) ir meksikāņu bokseris Sauls Alvaress. Vēl pagājušā gada septembrī viņš noslēdza visu laiku ienesīgāko līgumu boksa vēsturē, ar straumēšanas tīklu DAZN vienojoties par piecu gadu un 11 cīņu kontraktu, kura kopējā vērtība ir 365 miljoni dolāru (322 miljoni eiro).

Tikmēr pelnošāko sportistu piecinieku noslēdz tenisa leģenda Rodžers Federers no Šveices, kurš gada laikā nopelnīja 93,4 miljonus dolāru (82 miljonus eiro).

Tālāk seko Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. Pelnošākais NBA basketbolists bijis Lebrons Džeimss, kurš "Forbes" sarakstā ar 89 miljoniem dolāru (78 miljoniem eiro) ieņem astoto vietu.

Savukārt vienīgā sieviete, kas iekļuvusi "Forbes" pelnošāko sportistu simtniekā, ir amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, kura gada laikā nopelnīja 29,2 miljonus dolāru (26 miljoni eiro), kas viņai dod 63.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu