Trešdien gaidāma liela tveice. Pēcpusdienā pieaugs negaisa mākoņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 12. jūnijā, Latvijas dienvidos gaiss sakarsīs līdz +28..+32 grādiem, savukārt valsts ziemeļu daļā maksimālā gaisa temperatūra būs +22..+25 grādi, vēl nedaudz zemāka temperatūra saglabāsies Rīgas līča Kurzemes piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Sagaidāms, ka pēcpusdienā augs negaisa mākoņi. Negaisa risks būs visos valsts reģionos, bet nav gaidāma tik plaša stihija kā pēdējā diennaktī Kurzemē un Vidzemē. Atsevišķās vietās iespējama liela krusa, intensīvas lietusgāzes un stipras vēja brāzmas.

Valdošais būs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, Vidzemē un Ziemeļkurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 11-14 metriem sekundē.

Rīgā, sākot ar pēcpusdienu, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Galvenokārt pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Skandināvijā un ciklons Centrāleiropā. Latvija ir uz robežas starp lielu svelmi dienvidos un vēsu gaisu ziemeļos. Atmosfēras spiediens 761-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu