Pērkona negaiss atkal nežēlo Kurzemi - šoreiz liela krusa Rucavas novadā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Miglas žēlots rīts Tukumā pēc vētras
Foto: Miglas žēlots rīts Tukumā pēc vētras Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdienas, 12. jūnija pēcpusdienā netālu uz dienvidaustrumiem no Liepājas izaudzis liels negaisa mākonis, kas sagādājis ļoti stipru lietu un lielus krusas graudus, liecina meteoroloģiskā informācija un iedzīvotāju ziņotais.

Atbilstoši sociālo tīklu vietnēs publicētajām fotogrāfijām Dunikas pagasta Ječos, Rucavas novadā, lielāko krusas graudu diametrs sasniedzis trīs līdz četrus centimetrus.

Četros pēcpusdienā negaisa mākonis Kurzemes dienvidos ir vienīgais Latvijā, tas lēnām virzās ziemeļaustrumu virzienā. Sinoptiķi brīdina, ka pērkona negaiss var veidoties arī citviet.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu par pērkona negaisu ar krasām vēja brāzmām un krusu. Negaiss visvairāk iespējams valsts dienvidu daļā.

Jau ziņots, ka trešdien plkst.15 Daugavpils novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +32,2 grādiem, un tik liels karstums 12.jūnijā Latvijā reģistrēts pirmo reizi.

Pirms negaisa arī Rucavas novadā gaisa temperatūra pakāpās nedaudz virs +30 grādiem.

Visticamāk, Latvijā tiks pārspēts arī 13. jūnija karstuma rekords.

Video: Vētras postījumi Tukumā

Atbilstoši sinoptiķu prognozēm tuvākajā diennaktī dažviet būs intensīvas lietusgāzes, krusa un stiprs vējš. Nakts un rīta stundās stihijas risks saruks, bet vislielākais tas būs ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā.

Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma no +14 grādiem valsts ziemeļaustrumos līdz +21 grādam Dienvidkurzemes piekrastē. Dienā gaiss sakarsīs līdz +29..+33 grādiem, valsts austrumos un vietām piekrastē - līdz +24..+28 grādiem.

Foto: Vēja radītie mežu postījumi Tukuma novadā

Foto: Vēja norautais jumts Tukumā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu