Indijā rekordīsā laikā 53 bērni miruši no nāvējošas smadzeņu slimības. Iespējamais cēlonis - līčiju ēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līčījas
Līčījas Foto: www.pexels.com

Vismaz 53 bērni pēdējo desmit dienu laikā miruši Indijas ziemeļos no nāvējošas smadzeņu slimības, ko, iespējams, izraisījusi toksiska viela, kas atrodama līčijās, vēsta britu ziņu portāls "Daily Mail".

Par nāves gadījumiem ziņoja divas slimnīcas Biharas apgabalā valsts austrumu daļā - šis rajons ir slavens ar savām plašajām līčiju plantācijām.

Bērniem parādījušies akūta encefalīta sindroma (AES) simptomi. "Visiem bērniem varēja novērot, ka viņu asinīs strauji bija krities glikozes daudzums," skaidroja vecākais veselības aizsardzības ierēdnis Ašoks Kumārs Sings.

Vismaz 40 citi bērni, kas sūdzējās par līdzīgiem simptomiem, ārstējas šobrīd intensīvās terapijas nodaļās.

Šīs šausmīgās slimības uzliesmojumi ir piedzīvoti katru gadu vasaras mēnešos tieši Indijas ziemeļos uz līčiju sezonu.

Slimība, kas vietējo vidū tiek dēvēta par "Čamki Bukhar", 2014. gadā paņēmusi rekordlielu dzīvību skaitu - nomiruši 150 cilvēki. Pagājušo gadu no šīs slimības miruši 40 pacienti.

2015. gadā ASV pētnieki skaidrojuši, ka smadzeņu slimība var būt saistīta ar toksisku vielu, kas atrodama eksotiskajos augļos. Viņi arī teica, ka nepieciešams vairāk pētījumu, lai atklātu slimības cēloni, kas izraisa krampjus, psihisko stāvokli un nāvi vairāk nekā trešdaļā gadījumu.

Neiroloģiskas slimības uzliesmojumi novēroti arī Bangladešas un Vjetnamas līčiju audzēšanas apgabalos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu