Video: Neizskaidrojamā rozā delfīnu ģimene ASV. Iespējams, jauna un eksotiska dzīvnieku suga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rozā delfīns
Rozā delfīns Foto: AFP / Scanpix/ HK DOLPHIN CONSERVATION SOCIETY

Pudeļdeguna delfīns ir viena no 34 pazīstamākajām jūras zīdītāju sugām. Tā ir sabiedriska, inteliģenta un ieguvusi popularitāti 60. gados, pateicoties televīzijas šovam "Flipers". Kā novērots šim aizsargājamajam dzīvniekam jau vairāk nekā desmit gadus ir izveidojusies unikāla pasuga - rozā delfīni, vēsta portāls "Bright Side".

Pirmo reizi rozā delfīns tika ievērots 2007. gadā, kad kapteinis Ēriks Reuss kuģoja pa upi ASV Luiziānas štatā un ievēroja delfīnu ģimeni, no kuras izcēlās viens no dzīvniekiem, jo tas bija rozā krāsā. Jūras vilks Reuss apgalvoja, ka pēc tam šo rozā delfīnu viņš ir redzējis vairākkārt.

"Es jūtos veiksmīgs, ka man bija tas gods redzēt vienu no tik brīnumainiem dzīvniekiem un laimīgs, ka es varu dzīvot un kuģot vienos ūdeņos ar to," izteicies kapteinis.

Līdz šim nav zinātnisku pierādījumu par to, kāpēc eksistē šādi rozā delfīni. Daži domā, ka tas ir saistīts ar dzimumdimorfismu, kas ir atšķirība no vienas sugas vīriešu un sieviešu īpatnību formas, lieluma un krāsas.

Tikmēr Alabamas biotehnoloģijas institūta zinātnieks Gregs Baršs uzskata, ka rozā delfīns varētu būt albīns.

Ja kapteiņa teiktais par to, ka šī īpatnējā delfīna acu krāsa ir sarkana, tad, visticamāk, tas liecina par to, ka tik tiešām šis dzīvnieks ģenētiski ir piedzimis kā albīns.

2017. gadā sociālos tīklus pārņēma video, kur redzams jau slavenais rozā delfīns ar vēl diviem mazākiem rozā delfīniem. Šis video ir pierādījums teorijai, ka retajam rozā delfīnam varētu būt bērni, kas ir lieliski jaunumi, lai saglabātu eksotisko rozā delfīnu sugu.

Zinātniekiem nav izdevies noskaidrot, kāpēc delfīns ir rozā krāsā, tiek pieņemts, ka tas varētu būt albīnisms - un tas nozīmē, ka vienlaicīgi redzēt divus rozā delfīnus ir ļoti reta veiksme.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu