Atpūtas vietu tuvumā uzdarbojas zagļi. Policija brīdina auto īpašniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/LETA

Sākoties vasaras sezonai, Valsts policija (VP) aicina autovadītājus būt piesardzīgiem dodoties atpūtā ar personīgo auto. Piejūras stāvvietās un aptūas vietās, sākoties siltajam periodam, zagļi izmanto iespēju iekļūt transportlīdzeklī, izsitot stiklu vai bojājot to citā veidā, ziņo LNT raidījums "900 sekundes". 

Policija arī aicina iedzīvotjus neatstāt auto salonā vērtīgas mantas, kas var kalpot par iemeslu un piesaistīt garnadžu uzmanību.

Piejūras stāvvietās patiešām valda klusums un miers, kā mūs brīdināja Kriminālpolicijas pārvaldē.

Tas nozīmē, ka izsist logu un paņemt no auto ko vērtīgu var minūtes laikā.

"Protams, mašīnas ir mazāk pieskatītas – tā nav pilsēta, kur staigā gar tām liecinieki. Tukša un klusa vieta. Ilgu laiku tas neaizņem, dažas sekundes izsist, paņemt un aiziet kaut kur mežā. Tas ļautu viņam tajā apkārtnē pazust, ir gadījumi, kad ar velosipēdu zagļi pārvietojas," saka VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas priekšnieks Jevgeņijs Semjonovs.

Visbiežāk zagļi no automašīnām zog mobilos telefonus, makus, darba instrumentus, kā arī citas lietas, kas visiem redzamas, atrodas transportlīdzekļa salonā.

Policijas darbinieki lūdz neko neatstāt automašīnā. Pat sporta somu ar sporta tērpu.

Pirmām kārtam cietīs tas auto, kur uz sēdekļa palicis kas vērtīgs.

Neatstājiet salonā arī tukšu somu, jo garnadži nezin, ka tajā nekā nav. Bet izdevumi par jaunu stiklu var aiziet simtos eiro.

Statistika atsevišķi neizdala tikai šīs zādzības no auto, tai pievienojas arī nozagti lukturi, numura zīmes un spoguļus. Bet, par laimi, visu šo zādzību skaits samazinās.

Pēdējo četru gadu laikā Rīgas reģionā to skaits sarucis par 40%. Šī gada piecos mēnešos noticis 1000 šādu zādzību.

Tikmēr LNT aptaujāto pieredze ir dažāda - vieni salonā neko neatstāj, citi šai drošībai nepievērš lielu uzmanību.

"Es paņemu līdz noteikti somu, nekad neatstāju uz priekšējā sēdekļa, mobilais telefons - somiņā vienmēr līdzi. Vīrs arī vienmēr par to padomā un pabrīdina, ka nevar neko atstāt," stāsta Inese, kura strādā valsts iestādē.

"Nu jā, gan jau tāpēc, ka nekas tāds nav gadījies, tāpēc arī neko baigi nepieskatu. (LNT: Ko ir gadījies aizmirst mašīnā?)  Telefonu, maku, bet parasti kaut kur apakšā nolikts, tāpēc nekas arī nenotiek," norāda students Mārtiņš.

"Cenšos, protams, vienmēr paņemt līdz. (LNT: Ir gadījies telefonu atstāt vai maku?) Nē, nav gadījies. Bija tā, ka atstāju somu, man izsita aizmugurējo stiklu mašīnai, mēs mazliet iztraucējām, soma palika Tāpēc no tās reizes visas mantas ņemu līdz," teic juriste Linda.

Vēl jāpatur prātā, ka zagļi speciāli var sabojāt riepu vai izlaist tai gaisu. Kad vadītājs to pamana un sāk mainīt, mantas paliek nepieskatītas un tiek nozagtas.

Šāds gadījums šopavasar noticis galvaspilsētā pie viena no tirdzniecības centriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu