Smagu kritienu piedzīvojušajam Frūmam konstatēti vairāki lūzumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristofers Frūms (priekšplānā)
Kristofers Frūms (priekšplānā) Foto: AFP/LETA

Smagu kritienu piedzīvojušajam slavenajam britu šosejas riteņbraucējam Kristoferam Frūmam konstatēti vairāki kaulu lūzumi, paziņojusi viņa pārstāvētā "Ineos" komanda.

Negadījums trešdien notika pirms Francijā notiekošā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē iekļautā velobrauciena "Criterium du Dauphine" ceturtā posma, kad treniņa laikā Frūms lielā ātrumā ietriecās sienā.

Neilgi pēc tam kļuva skaidrs, ka Frūms nevarēs piedalīties šī gada "Tour de France" velobraucienā, par kura uzvarētāju viņš kļuvis četras reizes, bet pēc pārbaudēm riteņbraucējam konstatēti lūzumi labās kājas augšstilbā, elkonī un ribās.

"Kriss smagi strādāja, lai sasniegtu lielisku formu, un tēmēja uz startu "Tour de France", kuru gan tagad viņam nāksies izlaist," atzina "Ineos" komandas menedžeris Deivs Breilsfords. "Lai gan saprotam, kādiem riskiem sportisti tiek pakļauti riteņbraukšanā, tomēr ir ļoti sāpīgi redzēt braucējus smagi ciešam."

Savas karjeras laikā 34 gadus vecais Frūms ne tikai četras reizes uzvarējis "Tour de France", bet arī pa reizei bijis labāks prestižajos "Giro d'Italia" un "Vuelta a Espana".

Šī gada "Tour de France" sāksies 6.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu