"Kā to var nodarīt bērnam?" ASV vīrietis 20 gadus tur gūstā un izvaro savu pameitu (4)

Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

1997. gadā Henrijs Mišels Piets nolaupīja tobrīd 12 gadus veco Rozalinnu Makginnisu. Turpmāko 19 gadu laikā viņš meiteni regulāri seksuāli izmantoja, kā rezultātā viņa dzemdēja deviņus bērnus. 2016. gadā jau pieaugušajai Makginnisai izdevās no pāridarītāja izbēgt, ziņo "Daily Mail".

63 gadus vecais Piets ir atzīts pat vainīgu savas pameitas izvarošanā, pēc tam, kad bija viņu nolaupījis un turējis gūstā teju 20 gadus.

Vīrietis Makginnisu nolaupīja no viņas mājām Poto, Oklahomas štatā, 1997. gadā, kad meitenei bija vien 12 gadi. Lai izvairītos no noķeršanas, turpmākos 19 gadus viņi pavadīja ceļojot pa ASV un Meksiku.

Makginnisai kopā ar bērniem izdevās izglābties 2016. gadā, kad viņi atradās Meksikā. Savukārt Piets pagājušajā nedēļā tika atzīts par vainīgu nolaupīšanā un ceļošānā ar mērķi iesaistīties seksuālās aktivitātēs ar mazgadīgo.

"Upuris no apsūdzētā puses ir izcietis divas desmitgades ilgstošu šausminošu vardarbību. Viņas drosme noveda pie viņas un viņas bērnu izglābšanās, un atļāva izmeklētājiem meklēt taisnīgumu viņas vārdā.

Es zinu, ka šis spriedums nevar dziedēt neskaitāmās būces, ko viņai nodarījis apsūdzētais. Tam būtu jānovērš jaunu brūču radīšanu," sacīja ASV prokurors Braiens Kuesters.

Pagājušajā gadā veiktā intervijā Makginnisa atklāja par gadiem ilgo traumu un vardarbību, ko viņa cietusi no Pieta. "Es biju nobijusies un tik apjukusi, ka pat nesapratu, kas notiek," viņa stāstīja intervijā kanālam KHSB.

"Atskatoties uz to, kas ar mani notika, es nespēju saprast, kā jebkurš cilvēks var to nodarīt bērnam - to, ko viņš nodarīja man."

Makginnisai bija tikai deviņi gadi, kad viņas māte sāka satikties ar Pietu. Viņš meiteni sācis seksuāli izmantot šo attiecību laikā.

1997. gadā Makginnisas māte Pietu pameta, jo vīrietis viņu sita. Atriebības nolūkos viņš ar dēla palīdzību meiteni nolaupīja un devās bēgļu gaitās. Piets Makginnisu saviem trim bērniem stādīja priekšā kā "viņu jauno māti."

Pirms došanās uz Meksiku, Piets sākumā ceļoja pa ASV štatiem, apgalvo Makginnisa un Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB).

Makginnisas pirmais bērns piedzima, kad viņai bija 15 gadi. Kad viņi bija Meksikā, meitene ik dienu tika pakļauta seksuālai vardarbībai un izvarota, kā rezultātā viņa dzemdēja vēl astoņus bērnus.

Lai izvairītos no noķeršanas, Piets mainīja viņu vārdus, kā arī lika Makginnisai nogriezt un nokrāsot matus. Viņš pat aizgāja tik tālu, ka atgriezās Oklahomā un lika Makginnisai sūtīt vēstules, lai liktu cilvēkiem domāt, ka viņa joprojām dzīvo štatā, kurā tiek meklēta.

Makginnisa pastāstīja, ka Meksikā bija spiesta uz ielām ubagot ēdienu, lai pabarotu bērnus, jo iegūto naudu Piets izterēja alkoholam un narkotikām. 

Makginnisai nācās pārciest ne tikai seksuālu, bet arī fizisku vardarbību. Piets viņu bieži sitis, izmantojot šauteni, beisbola nūju, dēļus un alus pudeles. Varmāka arī esot viņu vairākas reizes sašāvis un salauzis vairākus sievietes kaulus.

Līdz pat 2016. gadam Meksikā neviens nenojauta par Pieta pastrādātajām zvērībām, līdz Makginnisa kādai sievietei pastāstījusi par savām ciešanām. Šī sieviete pēc tam atradusi plakātu par pazudušu cilvēku, kas vēstījis par Makginnisu.

2016. gadā Makginnisa un viņas astoņi bērni pameta netīro telti, kurā viņi dzīvoja, un izmantoja maksas telefonu, lai sazinātos ar Nacionālo pazudušo un izmantoto bērnu centru. Viņas vecākais dēls šajā laikā jau bija aizbēdzis uz ASV.

Makginnisai ar ASV vēstniecības palīdzību beidzot izdevās aizbēgt no Meksikas, savukārt Pietu arestēja 2017. gadā, kad viņš ieradās vēstniecībā pēc jaunas pases. Apsūdzības pret viņu tika izvirzītas 2017. gada decembrī.

Piets noliedza izvirzītās aptaujas un apgalvoja, ka "99 procenti ir meli. Es saku taisnību. Es nekad neesmu izvarojis bērnu. Es mīlējos ar savu sievu. Mēs bijām precēti".

Neskatoties uz Pieta mēģinājumiem attaisnoties, zvērinātie viņu atzina par vainīgu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu