Pertija: Esmu gatavs kļūt par Latvijas izlases treneri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pazīstamais Gruzijas futbola speciālists Tamazs Pertija sapņo kļūt par Latvijas nacionālās futbola izlases galveno treneri, atzīst pats treneris.

Sarunā ar TVNET krievu versiju Pertija atklāja, ka ir gatavs kļūt par Latvijas futbola izlases galveno treneri. 

"Latvijas čempionātā esmu bijis 20 gadus, zinu visus spēlētājus un uzskatu, ka esmu gatavs kļūt par Latvijas izlases galveno treneri." 

Latvijas futbola izlase pēdējās 29 spēlēs nepilnu trīs gadu laikā ir izcīnījusi divas uzvaras. Ar 1:0 uzvarēta Igaunija un ar 4:0 Andora. Šo 29 maču laikā ciesti 20 zaudējumi, kuros 14 spēlēs palikts sausā.  

Foto: Facebook: @FutbolaVirsliga

Jaunais 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs Slavišas Stojanoviča vadībā sākts ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, turklāt gūti tikai vieni vārti, kamēr savos ielaisti 13 vārti.

Pertija norāda, ka 70% spēlētāju, kuru šobrīd pārstāv izlasi, izgājuši caur viņa sistēmām "Skonto" un "Liepājas" klubos. 

"Dievs redz, ka izlasei vēlu visu to labāko. Lai neviens nedomā, ka es sēžu un vēlu neveiksmes. Nekādā gadījumā. Nacionālajā komandā praktiski visi spēlētāji man ir labi draugi. Kolēģi Stojanoviču es cienu kā treneri, bet mēs abi futbolu redzam savādāk," teica Pertija. 

Speciālists arī atklāja ir runājis ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu. 

"Es jums godīgi pateikšu. Tas, ka es devos uz Valmieru, ir Gorkša ierosinājums. Viņš man teica, lai strādāju ar Valmieras komandu un tad varēšu kļūt par valstsvienības galvenā trenera asistentu," izteicās Pertija.

"Diemžēl tā nenotika. Godīgi sakot, jūtos apbēdināts. Uzskatu, ja vīri kaut ko sarunā, tad tas arī jāpilda."

Trenera darbam Pertija pievērsās 2007. gadā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu