"Tour de France" čempionam Frūmam veikta sekmīga operācija

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Četrkārtējais "Tour de France" čempions Kristofers Frūms, kurš trešdien piedzīvoja smagu kritienu pirms "Criterium du Dauphine" brauciena ceturtā posma, jau veiksmīgi ir pārcietis operāciju, taču šosezon britu riteņbraucējs trasē, visticamāk, neatgriezīsies.

Negadījums trešdien notika pirms Francijā notiekošā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē iekļautā velobrauciena "Criterium du Dauphine" ceturtā posma, kad treniņa laikā Frūms lielā ātrumā ietriecās sienā, kā rezultātā viņam tika konstatēti lūzumi labās kājas augšstilbā, elkonī un ribās.

Frūms, kuru ar helikopteru pēc negadījuma nogādāja Sentetjēnas slimnīcā, jau ir pārcietis četru stundu garu operāciju.

"Operācija bija gara, bet tā noritēja ļoti veiksmīgi," teica vietējās slimnīcas galvenais ķirurgs Remī Filipo, kurš pats arī operēja riteņbraucēju.

Tāpat ārsts atzina, ka Frūms, par laimi, trieciena rezultātā nav guvis neiroloģiska tipa traumas, tāpēc viņa sēšanās uz riteņa paredzama jau pēc sešiem mēnešiem. Tiesa, Pasaules tūres sezona tad jau būs beigusies.

"Trieciens notika, viņam braucot ar aptuveni 50 kilometriem stundā, tomēr riteņbraucēju aizsardzība ir ļoti minimāla," sacīja ārsts. "Frūmam ir uzvarētāja raksturs, un es nešaubos, ka viņš ļoti ātri atgriezīsies savā formā."

"Viņš uzreiz man prasīja, kad atkal varēs kāpt uz riteņa. Domāju, ka pēc sešiem mēnešiem riteņbraucējs to drīkstēs darīt," piebilda Filipo.

Ārsts arī neslēpa, ka 34 gadus vecais Frūms nākamās divas dienas pavadīs intensīvajā aprūpē, pirms tiks nosūtīts uz rehabilitāciju.

Savukārt "Ineos" komandas menedžeris Deivs Breilsfords norādīja, ka viņa vienības līderis ir mentāli spēcīgs un Frūmam gaidāmā rehabilitācija nesagādāšot problēmas. "Viena no lietām, kas Krisu atšķir no pārējiem, ir viņa mentālais spēks un izturība. Mēs pilnībā atbalstīsim Krisu šajā atlabšanas procesā, lai palīdzētu sasniegt tos mērķus, ko viņš sev ir izvirzījis nākotnē."

Savas karjeras laikā 34 gadus vecais Frūms ne tikai četras reizes uzvarējis "Tour de France", bet arī pa reizei bijis labāks prestižajos "Giro d'Italia" un "Vuelta a Espana".

Šī gada "Tour de France" sāksies 6.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu