BK "Liepāja" grožus pārņem gados jaunais treneris Zeids

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Zeids
Kristaps Zeids Foto: LBS (basket.lv)

Par Latvijas basketbola komandas "Liepāja" galveno treneri kļuvis Kristaps Zeids, ziņo klubs.

Pagājušajā nedēļā par Latvijas vīriešu izlases ģenerālmenedžeri tika apstiprināts Artūrs Štālbergs, kurš iepriekšējā sezonā bija "Liepājas" stūrmanis. Pirms stāšanās jaunajā amatā tika lemts, ka Štālbergs vairs neturpinās savu darbu kā galvenais treneris, bet paliks kluba administrācijā.

Tikmēr Zeids bija Mārtiņa Gulbja palīgs "Jūrmala"/"Betsafe" komandā, kas Latvijas čempionātā iekļuva pusfināla.

"Kluba mērķis paliek nemainīgs - attīstīt jaunos spēlētājus un sabalansēt to ar veiksmīgu startu turnīros - Latvijas-Igaunijas līgā un Latvijas čempionātā. Kluba piramīda mums darbojas sākot no sporta skolas, LBL2 un līdz augstākās līgas komandai. Tāpēc gribējām dot iespēju jaunam trenerim arī attīstīties un sasniegt jaunus virsotnes kopā ar klubu. Kristapam ir bijusi pieredze gan kā asistentam, gan kā galvenajam trenerim Latvijas un arī Latvijas-Igaunijas līmenī, tāpēc saskatām Kristapā potenciālu un dosim iespēju, lai kopā sasniegtu rezultātus spēlētāju attīstībā un kluba rezultātos. Priekšā vēl grūts darbs sastāva komplektācijā. Lielākā daļa spēlētāju ir ar spēkā esošiem līgumiem, bet atsevišķās pozīcijās vēl meklējam spēlētājus. Domāju, ka būsim konkurētspējīgs klubs ar konkurētspējīgu sastāvu un trenera korpusu," klubs citē "Liepājas" valdes priekšsēdētāja Štālberga teikto.

Zeids šovasar vadīs Latvijas U-20 izlasi Eiropas čempionātā. Zeids iepriekš bijis galvenā trenera asistents U-16 un U-17 meiteņu izlasēs, kā arī U16 puišu komandā. 2017. un 2018.gada sezonās viņš bija komandas "Valga"/"Valka" galvenais treneris, bet aizvadītajā sezonā - "Jūrmala"/"Betsafe" galvenā trenera asistents.

Liepājas komanda savā pirmajā sezonā Latvijas-Igaunijas līgas regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu, tādējādi nekvalificējoties gan apvienotā turnīra, gan pašmāju meistarsacīkšu izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu