Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes mačā pārspēj Bosniju un Hercegovinu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes
Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, ceturtdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā svinēja uzvaru pārbaudes turnīra mačā.

Latvietes ar rezultātu 85:62 (21:13, 19:17, 25:16, 20:16) pārspēja Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas izlases rindās ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Zenta Meļņika, 15 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Aijai Brumermanei, 16 punktus guva Paula Strautmane, bet desmit punkti bija Kates Krēsliņas kontā. Vēl izcēlās arī Ilze Jākobsone, kura veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Valstsvienības galvenā trenera Mārtiņa Zībarta mērķis bija vairāk minūšu laukumā dot tām spēlētājām, kuras līdz šim spēlējušas mazāk.

Latvietes jau no pirmajām minūtēm izvirzījās vadībā, spēles pirmo puslaiku uzvarot ar 40:30. Spēles trešajā ceturtdaļā ātri tika pārsniegts 20 punktu pārsvars, arī turpinājumā laukumā dominējot Latvijas izlasei.

"Zenta ļoti veiksmīgi realizēja iespējas gūt punktus, nodrošinot papildu jaudu pretinieču soda laukumā, kas mums ir ļoti nepieciešama. Precizitāti metienos atrada Paula Strautmane un ceram, ka tā nepazudīs arī turpmāk. Ilze ātrajās pārejas labi atrada brīvās partneres un sakrāja deviņas rezultatīvas piespēles. Arī citām bija labas epizodes, taču vajadzīga lielāka stabilitāti. Arī šodien, kad kontrolējām spēles gaitu, gadījās neveiksmju posmi, kādus oficiālajās spēlēs nedrīkstēsim atļauties," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zībarta teikto.

Uz nepilnām sešām minūtēm laukumā bija Aija Putniņa, kura iepriekšējās spēlēs nepiedalījās.

"Aija pēc pirmajām minūtēm sajuta sāpes ārstētajā muskulī, un nolēmām neriskēt. Rīt ar Čehiju noteikti spēlēs Elīna Dikeulaka un Ieva Pulvere, bet par Aijas un Dignas Strautmanes līdzdalību vēl lemsim," stāsta Zībarts.

Pārbaudes turnīra turpinājumā Latvijas basketbolistes piektdien tiksies ar sacensību saimnieci Čehiju, bet sestdien spēkosies ar Ungāriju. Uz Prāgu komanda devusies ar 13 spēlētājām, turklāt visas esot gatavas doties laukumā.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt pagājušajā nedēļā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20.jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22.jūnijā ar Slovēnijas valstsvienību.

Latvijas izlases kandidāšu sarakstā tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem jāatrod tikai viena liekā, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Pagājušajā nedēļā pēc pilsonības nepiešķiršanas no pretendentēm spēlēšanai valstsvienībā tika atskaitīta amerikāniete Šeja Pedija.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Elīna Dikeulaka (Vroclavas "Šlenza", Polija), Ilze Jākobsone ("Freiburg", Vācija), Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere, Kate Krēsliņa, Aija Brumermane, Kristīne Vītola (visas - "TTT Rīga"), Laura Ikstena (Sedlces PGE MKK, Polija), Digna Strautmane (Sirakjūsas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinnipakas Universitāte, NCAA), Lūize Šepte (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Aija Putniņa (Miškolcas DVTK, Ungārija), Zenta Meļņika (Sanmartīno "Fila", Itālija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu