"Nogalini to suni, viņš nav pelnījis dzīvot!" Saūda Arābijas princesei par vardarbīgām kaprīzēm Francijā draud tiesu darbi (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saūda Arābijas princis Mohammeds bin Salmans
Saūda Arābijas princis Mohammeds bin Salmans Foto: AP/Scanpix/Ricardo Mazalan

Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana māsa Francijā tiks tiesāta par to, ka viņa Parīzē likusi savam miesassargam piekaut un izņirgāties par kādu vietējo strādnieku, kuru viņa bija nolīgusi dzīvokļa remontam vienā no pilsētas lepnākajiem rajoniem, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā esošā informācija.

Incidents notika 2016. gada septembrī princeses Hasas bint Salmanas dzīvoklī ekskluzīvajā Foša avēnijā Parīzē.

Cietušais apgalvo, ka esot nolīgts veikt remontdarbus princeses dzīvoklī. Taču apmēram 40 gadus veco princesi sadusmojis tas, ka strādnieks dzīvoklī uzņēma fotogrāfiju. Viņa domāja, ka vīrietis to grasās pārdot medijiem.

Princese savam miesassargam likusi piekaut strādnieku, tiesā iesniegtajā prasībā norādījis cietušais. 

"Nogalini to suni, viņš nav pelnījis dzīvot!" saskaņā ar žurnāla "Le Point" rakstīto, esot kliegusi princese.

Miesassargs strādniekam iesita pa seju, sasēja rokas un lika skūpstīt princeses kājas. Nolīgtā darbinieka mocīšana ilga vairākas stundas, apgalvo cietušais. Pēc tam viņam tika atņemti darba instrumenti.

Aģentūra AFP iepriekš ziņojusi, ka remontstrādnieka savainojumi esot bijuši tik smagi, ka darba vieta viņam likusi astoņas dienas uz darbu nenākt.

2016. gada 1. oktobrī miesassargam tika izvirzītas apsūdzības vardarbībā, draudot ar ieroci, zādzībā, nāves draudu izteikšanā un nelikumīgā cilvēka aizturēšanā pret viņa gribu.

Pret princesi Hasu 2017. gadā tika izdots starptautisks aresta orderis, bet viņa līdz šim nav tikusi aizturēta. Domājams, ka princese tiesā neieradīsies.

Saūda Arābijas medijos princesi Hasu liela par labdarību un sieviešu tiesību aizstāvības kampaņām. Sieviešu tiesību situācija Saūda Arābijā ir ārkārtīgi smaga, un tikai pavisam nesen sievietēm tika dota atļauja vadīt automašīnas. 

Princeses brālis Mohammeds bin Salmans 2017.gadā kļuva par Saūda Arābijas kroņprinci un sākumā deva cerību, ka totalitārā ultrakonservatīvā islāma karaļvalsts varētu kļūt demokrātiskāka. Taču pagājušogad šai cerībai treknu svītru pārvilka laikraksta "The Washington Post" žurnālista Džamala Hašogi nežēlīgā slepkavība Saūda Arābijas konsulātā Turcijā.

Šī nav pirmā reize, kad Saūda Arābijas karaliskā ģimene Francijā iekūlusies nepatikšanās ar likumu. 2013. gadā Francijas varasiestādes lika konfiscēt arābu princeses, toreizējā Saūda Arābijas iekšlietu ministra sievas Mahas al-Sudairas aktīvus par nesamaksātu luksusa viesnīcas rēķinu sešu miljonu eiro apmērā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu