Ceturtdien daudzviet, arī Rīgas austrumos, krituši lieli krusas graudi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter.com/Fanija Šitca

Ceturtdienas, 13. jūnija pēcpusdienā un vakarā daudzviet Latvijā pērkona negaiss atnesis ne tikai stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, bet arī vairākus centimetrus lielus krusas graudus.

Sociālo tīklu vietnēs publicētās fotogrāfijas un videomateriāli apliecina, ka lielāko krusas graudu diametrs sasniedzis trīs līdz četrus centimetrus. Ap septiņiem vakarā liela krusa krita arī Rīgas austrumos, tai skaitā Teikā, Juglā un Mežciemā.

Neparasti, ka dažviet valstī krusa bija jau no paša rīta, tai skaitā Alojas novadā pērkona negaiss ceturtdienas rītā atnesa līdz trim centimetriem prāvus krusas graudus.

Plašākās un stiprākās pērkona lietusgāzes skārušas Kurzemi un Vidzemi, bet ne Vidzemes austrumu daļu.

Valstī kopumā zibens spēris tūkstošiem reižu. Novērojumu stacijās reģistrētas līdz 20 metriem sekundē lielas vēja brāzmas.

Ceturtdienas vakarā pērkona negaiss turpinās daudzviet Latvijas rietumu un centrālajos novados. Gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz +17..+26 grādiem.

Lielākā svelme bija pēcpusdienā Rīgā un galvaspilsētas apkaimē, kur tā sasniedza +33..+34 grādus. Tā ir viena no augstākajām gaisa temperatūrām, kas jebkad reģistrēta Latvijā vasaras pirmajā mēnesī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu