Karstums un mājdzīvnieki. Vai suns drīkst ēst saldējumu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Karstās vasaras dienās atvēsinošs saldējums ir tieši tas, kas vajadzīgs. Arī mājdzīvnieki labprāt bauda šo našķi, taču - kas der cilvēkam, ne vienmēr arī der sunim.

Lai gan suņiem patīk baudīt "cilvēku" saldējumu, tas ne vienmēr būs veselīgi - suņu gremošanas sistēma nav piemērota piena pārstrādāšanai. Tā kā saldējumu gatavo pārsvarā no piena, pēc tā ēšanas sunim var būt uzpūties vēders, caureja un pat vemšana.

Vēl saldējumā ir ļoti daudz cukura - tas sunim var radīt aptaukošanos un no tās izrietošās veselības problēmas.

Pat ja uz iepakojuma rakstīts, ka našķis nesatur cukuru, tas var saturēt saldinātājus, kas četrkājainā drauga veselībai ir pat bīstami.

Sunim piemērotāks našķis būs saldēts jogurts - jogurts ir fermentēts piena produkts, tātad, tas satur mazāk laktozes un suņa gremošanas sistēmai to būs vieglāk pārstrādāt. Saldētu jogurtu nav ieteicams pirkt veikalā, jo tajā būs daudz cukura - labāk iegādāties parastu jogurtu bez saldinātājiem un garšas pastiprinātājiem un mājās ielikt to saldētavā.

Lai nekaitētu mīluļa veselībai, saldējumu vai tā alternatīvas iespējams arī pagatavot pašam mājās - lūk, dažas receptes!

Zemesriekstu sviests un banāns

Abas šīs sastāvdaļas liek blenderī un masu pilda ledus kubiņos. Šis būs lielisks un atvēsinošs kārums ne tikai sunim, bet arī cilvēkiem. Ja pie rokas nav zemesriekstu sviests, gardumu var pagatavot arī tikai no banāniem.

Vista

Blenderī samaļ vārītas vistas gabaliņus un liek saldētavā. Šādā veidā iespējams pagatavot ko līdzīgu saldētiem konserviem.

Mellenes

Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar dabas veltēm - melleņu saldējuma pagatavošanu var izvērst par veselu piedzīvojumu. Dodies mežā ar suni lasīt saldās ogas, pēc tam samal tās blenderī un, ja vēlies, pievieno grieķu jogurtu un ledus gabaliņus. Šis būs gards kārums gan cilvēkiem, gan mājdzīvniekiem.

Saldējuma sendvičs

Saldējuma kubiņš starp diviem cepumiem nav tikai cilvēku privilēģija - iegādājies suņu cepumus un starp diviem no tiem iepildi kādu no iepriekš minētajām masām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu