Varakļānos lifta šahtā iekritušā bērna lieta. Tiesneses slimības dēļ iekavējas krimināllietas skatīšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lifts; ilustartīvs foto.
Lifts; ilustartīvs foto. Foto: AFP/SCANPIX

Vidzemes rajona tiesa Gulbenē tiesneses slimības dēļ nākamnedēļ nevarēs skatīt krimināllietu par traģisko negadījumu Varakļānu aprūpes centrā, kur 2015. gadā lifta šahtā iekrita un gāja bojā zēns, informē Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Sintija Ādamsone.

Lietas skatīšanai jau jūnija sākumā bija paredzētas trīs dienas, taču lieta noņemta no izskatīšanas tiesneses Guntas Širakas darbnespējas dēļ. Sēdes nozīmētas uz nākamo nedēļu, kad bija plānota liecinieku pratināšanas, taču tiesnesei turpinās darbnespēja.

Pašlaik nav zināms, kad tiesa varētu turpināt lietas iztiesāšanu. Tiklīdz tiesnese atgriezīsies darbā, tiks lemts jautājums par nākamo tiesas sēžu nozīmēšanu.

Lietā apsūdzība celta četrām personām. Pašvaldības būvinspektore Iveta Meļehova apsūdzēta pēc Krimināllikuma 319. panta 3. daļas par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Vēl trim apsūdzētajiem, kas saistīti ar lifta izbūvi, celta apsūdzība par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Vitālijs Silmanovičs, Juris Jakunovs, Vadims Maļinovskis pārstāv dažādus uzņēmumus, kas objektā veikuši būvdarbus un nodrošinājuši būvuzraudzību.

2015. gada 10. augustā vecāki ar 1,8 gadus vecu zēnu Varakļānu veselības aprūpes centrā apciemoja vecmāmiņu. Dodoties prom no apmeklējuma, zēns piegājis pie lifta un attaisījis vaļā lifta durvis. Kamēr gaidījis mammu, zēns ieskrējis liftā, kurā nebija nolaistas drošības žalūzijas. Liftā starp kabīni un sienu bija sprauga. Zēns tajā iekrita un nokrita no trešā stāva, gūstot politraumas. Naktī uz 11. augustu zēns Rēzeknes slimnīcā nomira.

Pēc pāris gadiem lifts tika nomainīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu