Izmeklētāji publiskos jaunus pierādījumus par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Starptautiskā izmeklētāju komanda nākamnedēļ prezentēs jaunus pierādījumus par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014. gadā.

298 cilvēku, kas gāja bojā incidentā, tuvinieki kā pirmie nākamajā trešdienā saņems jaunāko informāciju, paziņoja Nīderlandē bāzētā Apvienotā izmeklēšanas komanda. Vēlāk par jaunajiem pierādījumiem gaidāms arī paziņojums medijiem.

Preses konferencē izmeklētāji trešdien informēšot "par attīstību kriminālizmeklēšanā par reisa "MH17" lidmašīnas notriekšanu", bet detalizētāka informācija pagaidām netiek sniegta.

"Pirms preses brīfinga aiz slēgtām durvīm notiks tikšanās ar cilvēkiem, kas zaudēja savus tuviniekus. Viņi par notikumu attīstību tiks informēti pirmie," piebilsts izmeklētāju komandas paziņojumā.

Martā Austrālija un Nīderlande organizēja pirmās sarunas ar Krieviju par izmeklēšanas gaitu.

Nīderlande un Austrālija pērn paziņoja, ka Krievija ir tiesiski atbildīga par tās zenītraķetes "Buk" piegādi, ar kuru 2014. gada 17. jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas Austrumos tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777", nogalinot visus tajā esošos 298 pasažierus un apkalpes locekļus.

Krievija dedzīgi noliedz jebkādu saistību ar reisa "MH17" lidmašīnas notriekšanu un par to vaino Ukrainu.

Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi. Tāpat dzīvību zaudēja 38 Austrālijas pilsoņi.

Starptautiskā izmeklēšanas komisija pagājušajā gadā paziņoja, ka tās rīcībā ir pārliecinoši pierādījumi, kas apliecina, ka uzbrukumā izmantotā raķete un tās palaišanas iekārta nākusi no Krievijas armijas daļas.

Apvienotajā izmeklēšanas komandā ir Austrālijas, Beļģijas, Malaizijas, Nīderlandes un Ukrainas pārstāvji.

Tā iepriekš paziņojusi, ka rūpīgi pēta Maskavas sniegtos pretargumentus par katastrofu, piebilstot, ka ir nekorekta Krievijas agrāk sniegtā informācija, piemēram, par it kā radaros redzētu Ukrainas iznīcinātāja atrašanos netālu no pasažieru lidmašīnas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu