Paņem savu suņuku līdzi uz darbu! Anglijā atzīmēs "Take your dog to office" dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lielbritānijā 21. jūnijā oficiāli tiks svinēta diena, kad ikviens biroja darbinieks aicināts uz darba vietu ņemt līdzi savu mīluli - suni. Šo dienu sauc "Paņem savu suni uz ofisu diena" ("Take your dog to office day"), vēsta britu medijs "Mirror".

Parasti birojos dzīvnieki netiek ielaisti un tie uzticīgi gaida savus saimniekus mājās, taču 21. jūnijā vairāki cilvēku mīluļi kļūs laimīgi, jo varēs doties ikdienas gaitās ar savu saimnieku. 

Portāls "Daysoftheyears" vēsta, ka tālajā 1996. gadā organizācija "Pet Sitter" nonāca pie secinājuma, ka pārāk daudz cilvēku atstāj savus mājdzīvniekus vienus, kad viņiem jādodas uz darbu. Lai suņi nebūtu skumīgi un, iespējams, citi biroju vadītāju apsvērtu ideju, katru dienu aicināt savus darbiniekus uz darbu nākt ar mīluli, organizācija rosināja visus suņu saimniekus apvienoties un uz darbu ņemt līdzi savu pūkaino draugu.

1999. gadā 24. jūnijā, piektdienā, pirmo reizi oficiāli saimniekiem tika atļauts ņemt līdzi savu mīluli uz darbavietu. Šajā dienā piedalījās aptuveni 300 dažādu uzņēmumu.

Lai arī, galvenokārt, diena paredzēta tam, lai padarītu suņus nedaudz laimīgakus, arī zinātnieki pierādījuši, ka šāda diena cilvēkiem palīdz saprast īpašo saikni ar saviem mājdzīvniekiem.

Taču diena neaprobežojas tikai ar to, ka uz darba vietu ir jāņem līdzi savs mīlulis. 21. jūnijā vairākos uzņēmumos tiks veikta arī labdarības akcija. Tajā suņu saimnieki tiek aicināti ziedot naudu dzīvnieku aizstāvībai un aizsardzībai. Dāsnāko ziedotāju suņi tiks nofotografēti un iekļauti suņu slavas zālē.

Lai arī, galvenokārt, diena paredzēta tam, lai padarītu suņus nedaudz laimīgakus, zinātnieki pierādījuši, ka šāda diena cilvēkiem palīdz saprast īpašo saikni ar saviem mājdzīvniekiem.

Daži no profesoriem jau pavēstījuši, ka suņu klātbūtne birojā palīdz uzturēt veselīgu morālo atmosfēru, kas palīdz produktīvi un kvalitatīvi strādāt.

21. jūnijā suņu saimnieki tiek aicināti ņemt savus mīluļus līdzi uz darbu un pavadīt visu dienu kopā! Ja tavā darbavietā vēl šāda diena netiek atzīmēta, esi aicināts pievienoties un ieteikt arī saviem kolēģiem padarīt piektdienu nedaudz aizraujošāku un mīļāku..

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu