WBC izstājusies no Brieža - Glovacka cīņas; čempiona josta netiks sadalīta (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas labākā boksera Maira Brieža un poļa Kšištofa Glovacka cīņā tomēr netiks sadalīta prestižā Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) ietvaros.

(Pievienota 4.rindkopa.)

Kā sestdienas rītā savā "Twitter" kontā paziņoja WBC prezidents Maurisio Suleimans, organizācija ir izstājusies no šīs cīņas, jo Pasaules boksa supersērijas rīkotāji nav spējuši saglabāt sacensību integritāti un nav ievērojuši WBC noteikumus.

"WBC stingri nosoda diskrimināciju un varas ļaunprātīgu izmantošanu, kas vērsta pret mūsu iestādes integritāti. Izvērtēsim savu dalību supersērijas otrās sezonas turpinājumā. Savu lēmumu paziņosim tuvākajā laikā," ierakstīja Suleimans.

Vēlāk sestdien Suleimans papildināja savu "Twitter" kontu ar ierakstu, ka supersērija uzņemas tādus pienākumus, kas promouterim nav jāveic, un ka vietējai boksa federācijai būtu jāuzņemas cīņas pārvaldīšana, kas netiekot darīts. "WBC nepiedalīsies šādā necieņas izrādīšanā pret federāciju un Mairi Briedi."

Brieža un Glovacka cīņa sestdienas vakarā "Arēnā Rīga" noritēs supersērijas pusfināla ietvaros.

Cīņu vakars sāksies plkst.20, bet Brieža un Glovacka dueļa sākuma laiks paredzēts ap 15 minūtēm pāri pusnaktij. Cīņu tiešraidē varēs vērot platformā "TVPlay Premium".

Briedis un Glovackis pusfinālā cīnīsies tikai par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

Latvietim pašlaik pieder WBC Dimanta josta, bet poļa īpašumā ir WBO pagaidu čempiona josta.

Briedis WBC čempiona titulu zaudēja pērn janvārī, kad supersērijas pirmās sezonas pusfinālā piedzīvoja zaudējumu pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš vēlāk apvienoja prestižākās jostas šajā svara kategorijā.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu