Rallijkrosa braucējs Baumanis pēc pirmās dienas Norvēģijas trasē ieņem 10. vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: www.fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas ieņem desmito vietu pēc Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta piektā posma pirmajām divām kvalifikācijas sesijām.

Līderis pēc pirmajām divām sesijām ar 100 punktiem līderis ir soms Niklass Grenholms, kamēr Baumanis ar 66 punktiem ir desmitajā vietā.

Pirmajā braucienā Baumanis uzrādīja tikai 16.laiku starp 17 braucējiem, jo jau sava brauciena pirmajā līkumā cieta sadursmē. Viņa spēkrats bija pamatīgi cietis, tomēr latvietis turpināja braucienu, kuru gan noslēdza apli aiz pārējiem. Savukārt otrajā kvalifikācijas kārtā latvietis bija ātrākais savā braucienā, bet kopējā ieskaitē uzrādīja ceturto ātrāko laiku, kas kopvērtējumā ļāva izrāpties no pēdējās vietas un pacelties uz desmito.

Svētdien tiks veiktas vēl divas kvalifikācijas sesijas, bet pēc tam 12 labākie sasniegs pusfinālu. Tāpat svētdien notiks arī fināls.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 88 punktiem ir zviedrs Timijs Hansens, kuram ar 84 punktiem seko brālis Kevins. Tikmēr trešo vietu ar 77 punktiem ieņem norvēģis Andrēass Bakerūds, bet Baumanis ar 62 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr piektais ar 61 punktu ir krievs Timurs Timezjanovs. Savukārt Reinis Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 18.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu