Latvijas sieviešu basketbola izlase gūst uzvaru arī trešajā Čehijas pārbaudes turnīra mačā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieva Pulvere
Ieva Pulvere Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, sestdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā pārbaudes turnīra ietvaros ar rezultātu 69:63 (21:15, 16:14, 16:21, 16:13) pārspēja Ungārijas valstsvienību.

Līdz ar to Latvijas valstsvienība guva uzvaras visās trijās šī pārbaudes turnīra spēlēs, izcīnot kopvērtējuma pirmo vietu.

Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākā ar 14 punktiem bija Digna Strautmane, kamēr 13 punktus pievienoja Kate Krēsliņa. Savukārt 11 punktus iemeta Ieva Pulvere.

Jau spēles sākumā Latvijas basketbolistes ieguva dažu punktu vadību, bet pirmo ceturtdaļu izdevās noslēgt ar sešu punktu pārsvaru - 21:15. Otrajā ceturksnī Latvijai turpināja piederēt pārsvars, kas ļāva pārsniegt arī desmit punktu vadību, bet lielajā pārtraukumā latvietes devās pie rezultāta 37:29.

Savukārt otrajā puslaikā Ungārijas komandai izdevās izlīdzināt spēles gaitu un pārņemt vadību, jo ungārietes trešo ceturtdaļu sāka ar 15:2 izrāvienu, kas ļāva panākt jau piecu punktu vadību - 44:39. Latvijas izlase gan atguvās un neļāva pretiniecēm atrauties, turklāt noslēdzošo ceturksni viņas sagaidīja jau ar trīs punktu pārsvaru (53:50). Beidzamajās desmit minūtēs aizritēja sīva cīņa, turklāt vēl sākumā ungārietes atkal uz īsu brīdi pārņēma vadību, tomēr Latvija atguva iniciatīvu un spēja tikt pie dažu punktu vadības. To arī izdevās nosargāt un gūt uzvaru ar 69:63.

Ceturtdien latvietes, lielāku spēles laiku dodot rezervistēm, ar 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu, bet piektdien ar 69:63 guva virsroku pār turnīra saimnieci Čehiju. Tikmēr Ungārija pirmajā mačā ar 58:65 piekāpās Čehijai, bet otrajā duelī ar 83:58 uzveica bosnietes.

Uz Prāgu komanda devās ar 13 spēlētājām. Ceturtdien laukumā pēc traumas izdziedēšanas atgriezās Aija Putniņa, taču sajuta sāpes un nākamajos divos mačos nespēlēja.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt pagājušajā nedēļā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Tikmēr pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20.jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22.jūnijā ar Slovēnijas valstsvienību.

Latvijas izlases kandidāšu sarakstā tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem jāatrod tikai viena liekā, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Pagājušajā nedēļā pēc pilsonības nepiešķiršanas no pretendentēm spēlēšanai valstsvienībā tika atskaitīta amerikāniete Šeja Pedija.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu