Balsojums par Puntuļa apstiprināšanu kultūras ministra amatā varētu notikt jūlijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Makare/LETA

Lai arī aizejošā kultūras ministre Dace Malbārde (VL-TB/LNNK) pilnvaras grasās nolikt jau šonedēļ, apvienības VL-TB/LNNK virzītais nākamais ministra amata kandidāts, pašreizējais Rīgas domes (RD) deputāts Nauris Puntulis balsojumu par viņa apstiprināšanu amatā sagaida tikai jūlija otrajā nedēļā.

Puntulis intervijā telekanālam LNT uzsvēra, ka negribot neko sasteigt, tāpēc vispirms tiksies ar visām Saeimas politiskajām frakcijām, tad - ar nozares profesionālajām organizācijām, līdz ar to balsojums par viņa apstiprināšanu kultūras ministra amatā varētu notikt nevis šonedēļ, bet 8. jūlijā.

Politiķis uzsvēra, ka pret piedāvājumu ieņemt kultūras ministra amatu izturas ar lielu atbildību un jūt zināmu stresu jaunās atbildības priekšā.

Puntulis piebilda, ka šādu soli nespertu, ja "nāktu pa taisno no skatuves" un ja viņam nebūtu arī administratīvā darba pieredzes.

Taujāts, vai pieļauj iespēju, ka var arī netikt ievēlēts, Puntulis atzina, ka šādas sajūtas gan viņam neesot.

Kā ziņots, jautājums par kultūras ministra nomaiņu kļuva aktuāls pēc tam, kad Melbārde tika ievēlēta Eiropas Parlamentā, kur darba pienākumus viņa sāks jūlija sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu