Kompānija, našķi, dārza mēbeles – kas tev ir vajadzīgs, lai uzrīkotu branču savā dārzā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: shutterstock.com

Ir sācies pats labākais laiks gadā – beidzot gaisa temperatūra atļauj forši pavadīt laiku ārpus mājas, netuntuļojoties 3 jakās un vilnas zeķēs. Tas nozīmē, ka ir klāt arī tas brīdis, kad nodoties sirsnīgu, mierpilnu un feinu brīvdienu branču baudīšanai tavā dārzā! 

Tam, kā jebkuram citam pasākumam, ir jāsagatavojas jau laikus. Lai vēlās brokastis izdotos godam, tev vajadzēs:

Sīkāk par to, kā organizēt branču, uzzini raksta turpinājumā!

Kas īsti ir brančs?

Vārds “brančs” ir cēlies no angļu valodas divu vārdu savienojuma – breakfast + lunch – jeb brokastis + pusdienas. Latviski branču sauc par vēlajām brokastīm, kas rīta pusē ap plkst. 10 un ilgst līdz pat vēlai pēcpusdienai, aptverot gan brokastis, gan pusdienas vienā garā, mierīgā un sarunām piepildītā ēdienreizē.

Ko aicināt uz branču?

Brančs var būt burvīga ģimenes tradīcija, kad katru nedēļas nogali kādā no brīvdienām Tu kopā ar savu otru pusīti un jūsu bērniem nesteidzīgi izbaudāt dienas pirmo daļu, mielojoties ar dažādiem gardumiem. Tā pat branču var izmantot kā formātu, kādā organizēt radu salidojumu. Vēl brančs ir jauks formāts, kādā svinēt svētkus – dzimšanas dienas, kāzu jubilejas, Lieldienas u.tml., bet tik pat labi brančot var vienkārši ar draugiem, izbaudot sirsnīgās sarunās patīkami pavadītu laiku.

Ko brančā celt galdā?

Tā kā brančs ir lielākoties brokastu pasēdēšana, no ēdienkartes droši vari izsvītrot “smagus” ēdienus, piemēram, frikadeļu zupu, kartupeļus ar sautētiem kāpostiem un karbonādēm, dārzeņu sautējumu u.tml. Turpretī uz branča galda lieliski iederēsies:

  • pankūkas;
  • viegli salāti;
  • dažādas kanapē maizītes;
  • augļi;
  • svaigi dārzeņi;
  • vasaras sezonā, tuvojoties branča noslēgumam, aukstā biešu zupa un citi nelieli gardumi.

Smelties idejas branča galdam vari, apmeklējot jebkuru maksas branču, ko rīko kafejnīcas, bāri un restorāni. Un, lai paša rīkotajās vēlajās brokastīs nenāktos pārdzīvot par ēdienā ieguldīto milzīgo naudas summu, vienojies ar branča dalībniekiem, kurš, ko un cik daudz sarūpēs!

Kā iekārtot dārzu, lai brančs izdotos ērts un patīkams?

Foto: shutterstock.com

Ir divi faktori, kas nodrošinās patīkamu atmosfēru tavā pagalmā vai dārzā neatkarīgi no tā, vai esi iekopis puķu dobes, vai zemi sedz vienkāršs mauriņš. Tie ir – apgaismojums un mēbeles.

Apgaismojums

Nelielas zemē iespraužamas laternas, kas darbojas ar saules baterijas palīdzību, lampiņu virtenes vai vietām izvietotas krāsainas dārza laternas piešķirs Tavam pagalmam burvīgu noskaņu ne tikai diennakts tumšajā laikā, bet arī pa dienu, jo kalpos kā jauki dizaina elementi. Ar zemē iespraužamajām laternām Tu vari piešķirt pagalmam elegantu efektu, iezīmējot taciņas vai puķu dobju robežas, ar lampiņu virtenēm, izliktām starp kokiem, romantiska noskaņa ienāks dārzā sekundes laikā, bet ar krāsainajām dārza laternām vari ieviest mājīgu un radošu atmosfēru.

Mēbeles

Bez ērtām un kvalitatīvām mēbelēm atpūtu dārzā vai pagalmā ir grūti iedomāties. Īpaši, ka runa ir par branču nevis vienkāršu sauļošanos. Lai brančošana izdotos ērta un patīkama kā lieliem, tā maziem, ievies savā dārzā kvalitatīvas mēbeles:

  • galdu;
  • krēslu, solu vai dīvānu;
  • šūpuļtīklu vai šūpuļkrēslu;
  • sauļošanās gultu vai zvilni;
  • nojumi, telti vai saulessargu ēnai un aizsardzībai pret lietu;
  • bērnu mēbeles un šūpoles, lai mazajiem ir ērti.

Lai piešķirtu brančam intīmāku noskaņu, izmanto aizslietni vai dekoratīvo sienu, ar ko atdalīt branča vietu no pārējā pagalma vai garāmgājēju acīm, ievies pagalmā augu kastes, kurās audzēt puķes vai garšaugus, un atceries par mēbeļu pārklājiem, lai tavs dārza iekārtojums kalpotu ilgi un kvalitatīvi!

Izcilas dārza mēbeles ar piegādi uz mājām

Viss brančam nepieciešamais tev jau ir, trūkst tikai ērtu mēbeļu, kurās iekārtoties, lai izbaudītu vēlās brokastis? Precesdarbam.lv tev palīdzēs atrisināt šo situāciju! Ienāc Precesdarbam.lv interneta veikalā, izvēlies sev tīkamās dārza mēbeles, iegādājies tās uzreiz vai līzingā, saņem ar piegādi uz mājām un izbaudi savu pirmo paša organizēto branču jau pavisam drīz! Nekavējies, vasara tevi negaidīs!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu