Iespējams gardākais veids, kā notievēt - astoņas ogas, kas palīdzēs iegūt slaidu vidukli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pienākusi vasara un mūsu platuma grādu iedzīvotājus sāk lutināt ne tikai saulains un silts laiks, bet arī plašais vietējo un ārvalstu ogu klāsts un to draudzīgās cenas. Par to, kuras dabas veltes iepriecinās garšas kārpiņas un ļaus nopriecāties, kāpjot uz svariem, vēsta portāls "Kitchenmag".

Ogas ir lielisks notievēšanas līdzeklis - tās satur virkni vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, turklāt nepārslogo ķermeņa vielmaiņu. Šis ir īstais laiks našķoties bez kādiem sirdsapziņas pārmetumiem!

Zemenes

Zemenes kultūras vasarnīcas Esplanāde 2014 atklāšanas pasākumā.
Zemenes kultūras vasarnīcas Esplanāde 2014 atklāšanas pasākumā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šī aromātiskā un saldā oga ir lieliska alternatīva smagiem desertiem, turklāt ir stāvgrūdām pilna ar noderīgiem mikroelementiem. Zemenes palīdz no organisma izvadīt kaitīgos sāļus un lieko šķidrumu, kā arī tieši iedarbojas uz zemādas tauku dedzināšanu. Ne velti daudzas "ātrās notievēšanas" diētas satur tieši šo sulīgo dārza ogu. 

» Celulīts, sausa āda un liekais svars - cik svarīgi ir dzert pietiekami daudz ūdens?

Dāmām, kas vēlas ātri un garšīgi nomest svaru, portāls iesaka ik pa laikam paņemt zemeņu "atslodzes" dienas - noteiktajā datumā iesaka apēst aptuveni kilogramu svaigu ogu. Nedrīkst aizmirst dzert arī daudz ūdens vai zaļās tējas (bez cukura, protams).

Bārbeles

Bārbeles ogas.
Bārbeles ogas. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Bārbeles ogās ir daudz vitamīnu, turklāt tās tiešā veidā palīdz organismam dedzināt taukus. Šīs skābās ogas ir ar ļoti zemu kaloriju vērtību, tādēļ to iekļaušanu ēdienkartē atbalsta daudzi dietologi. Ja oga svaigā veidā šķiet par skābu, to var izmantot kā piedevu tējām vai ķīseļiem.

Meža zemenes

Foto: LETA/Evija Trifanova

Šī aromātiskā meža velte sevī slēpj daudzus vitamīnus un šķiedrvielas. Meža zemenes ir īpaši bagātas ar dzelzi, kas pozitīvi ietekmē asinsrites sistēmu un palīdz vielmaiņas procesos. 

Avenes

Foto: LETA/Evija Trifanova

Aromātiskās un gardās avenes ir labas ne tikai saaukstēšanās slimību ārstēšanai, bet arī lieko kilogramu padzīšanai. Šajā ogā ir liels daudzums C vitamīna, kas palīdz tauku dedzināšanas procesā.

» 13 zelta padomi lapsenes viduklim!

Svaigas avenes nepaaugstina cukura līmeni asinīs, tādēļ ar tām drīkst našķoties pat diabēta slimnieki. Viena sauja aveņu spēj pilnībā remdēt izsalkuma sajūtu, šādā veidā ievērojami samazinot uzņemto kaloriju daudzumu.

Kazenes

Foto: Evija Tifanova/LETA

Kazenēs ir rekordliels skaits organisko skābju, vitamīnu, pektīnu un citu vērtīgo mikroelementu. Šī saldskābā oga pozitīvi ietekmē gremošanas traktu un mazina iekaisuma procesus. Svaigas kazenes būs lielisks papildinājums augļu salātiem, smūtijiem un kokteiļiem, kā arī labi papildinās dažādus gaļas un zivju ēdienus.

Ķirši

Foto: LETA/Evija Trifanova

Šīs sulīgās ogas ir ne tikai veselīgas, taču, kā izrādās, satur ļoti maz kaloriju, tādēļ dietologi iesaka mieloties ar svaigiem ķiršiem kamēr tie vēl ir viegli pieejami. Ķiršos esošās vielas palīdzot kontrolēt arī slāpes.

Jāņogas un upenes

Foto: Ieva Lūka/LETA

Abām šīm ogām piemīt līdzīgas īpašības, turklāt abas lieliski palīdzēs tikt galā ar lieko svaru. Šajās nelielajās ogās ir daudz A un C vitamīnu, kā arī vairākas organiskās skābes un minerālvielas, kas stimulē vielmaiņas procesus un palīdz neveselīgā holesterīna līmeņa pazemināšanai. Abās ogās ir vairāki elementi, kas palīdz smadzeņu darbībai. 

» 6 domāšanas paradumi, kas neļauj tev notievēt

Jāņogu un upeņu pozitīvo iedarbību var sajust baudot ogas gan svaigā veidā, gan dažādos salātos, mērcēs, kompotos un svaigajos kokteiļos.

Arbūzs

Arbūzs
Arbūzs Foto: pexels.com

Pasaules lielākā oga galvenokārt sastāv no ūdens un satur minimālu daudzumu ogļhidrātu. Arbūzs ir lielisks slāpju remdētājs, turklāt sniedz ilgstošu enerģijas lādiņu. Šī oga uzlabo vielmaiņas procesus un palīdz izvadīt dažādus kaitīgos toksīnus - lielisks palīgs gan veselības, gan izskata uzlabošanai!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu